Breaking News

Ψηλώνει και η Λάρνακα


Στα 83 μέτρα θα σταματήσει το ψηλότερο κτήριο στη Λάρνακα, νοουμένου ότι η σχετική αίτηση που υπεβλήθη για έκδοση πολεοδομικής άδειας θα εγκριθεί από τον δήμο, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί.
Αν και το Τμήμα Πολεοδομίας έχει λόγο στην ανέγερση των ψηλών κτηρίων, εντούτοις, τόσο στην περίπτωση της Λεμεσού όσον και σε αυτήν της Λάρνακας, άφησε στις οικείες τοπικές Αρχές την ευχέρεια να πουν την τελευταία λέξη, αν και εξέφρασε επιφυλάξεις για κάποιες από τις αιτήσεις. Τα 83 μέτρα αφορούν αίτηση για ανέγερση κτηρίου 30 ορόφων.
Με βάση στοιχεία που έδωσε στον «Φ» η δημοτική μηχανικός Λάρνακας Τούλλα Αγγελίδου, η κατάσταση των αιτήσεων για ψηλά κτήρια έχει ως εξής:
Από το 2016 μέχρι σήμερα αδειοδοτήθηκαν δύο κτήρια ύψους έντεκα ορόφων έκαστο. Αδειοδοτήθηκε επίσης ένα κτήριο ύψους 15 ορόφων (ύψους 45 μέτρων) και ένα κτήριο με 13 ορόφους.
Οι πιο κάτω αιτήσεις εγκρίθηκαν από την Πολεοδομία και εκκρεμεί η έγκρισή τους από τον δήμο:
-Ένα κτήριο με 30 ορόφους   (83 μέτρα)
-Ένα κτήριο με 25 ορόφους
-Ένα κτήριο με 20 ορόφους
-Ένα κτήριο με 15 ορόφους
-Δύο κτήρια με 13 ορόφους
-Ένα κτήριο με 10 ορόφους
-Ένα κτήριο με 8 ορόφους
Παράλληλα εκκρεμούν ενώπιον του δήμου και ούτε καν εξετάστηκαν από την αρμόδια πολεοδομική επιτροπή:
-Αίτηση δύο κτηρίων με 20 ορόφους έκαστο
-Αίτηση για ένα κτήριο ύψος 30 ορόφων (πρόκειται για δεύτερη αίτηση κτηρίου ύψους 30 ορόφων).
-Αίτηση που αφορά τρία κτήρια των δέκα ορόφων έκαστο
Οι αιτήσεις αφορούν κτήρια τα οποία υπάρχει πρόθεση να ανεγερθούν μεταξύ του κινηματογράφου k-cineplex και του λιμανιού της πόλης καθώς και στην περιοχή δυτικά του λιμανιού (από τον κόμβο του λιμανιού μέχρι και τις δεξαμενές καυσίμων).
Πρόσφατα ο δήμαρχος Λάρνακας είχε δηλώσει πως υπάρχει ευχέρεια να υποβληθούν αιτήσεις για ανέγερση ψηλών κτηρίων στη λεωφόρο Λεμεσού όπου ήδη προγραμματίστηκε η κατασκευή 4-5 οικιστικών και εμπορικών κτηρίων. Είχε αναφέρει επίσης πως οι αιτήσεις αφορούν κτήρια μεταξύ 10 και 30 ορόφων.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »