Χρονική επέκταση δικαιώματος αίτησης άδειας πατρότητας συζήτησε η Επ. Εργασίας


Συνεχίστηκε η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, αναφορικά μεπρόταση νόμου για επέκταση της περιόδου κατά την οποία δικαιούται ένας πατέρας να αιτηθεί την άδεια πατρότητας μετά την γέννηση του παιδιού του.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, ανέφερε ότι πρόθεση της Επιτροπής είναι να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση είτε με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης είτε όχι, ώστε να υπάρχει το δικαίωμα η άδεια πατρότητας να λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της άδειας της μητέρας.

Σχετική πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το ΑΚΕΛ επεκτείνει τη δυνατότητα να λαμβάνεται η άδεια πατρότητας στις 52 εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου σήμερα ένας νέος πατέρας μπορεί να λαμβάνει αυτό το επίδομα εντός περιόδου 16 εβδομάδων μετά τη γέννηση του παιδιού και εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να την λαμβάνουν δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας, με στόχο την εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και τη στήριξη των νεαρών μητέρων όταν λήγει η άδεια μητρότητάς τους και θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ανέφερε επίσης ότι ζήτησαν από τη γραμματεία της Επιτροπής να τους πει τι ισχύει σε άλλες χώρες και από το Υπουργείο Εργασίας να τους δώσει τις τελικές θέσεις της Υπουργού Εργασίας. Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχοντας ενώπιον τους τα στοιχεία αυτά, θα λάβουν και τις τελικές τους αποφάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »