Χρησιμοποιούν social media οι κυπριακές επιχειρήσεις


Αρκετά υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κρίνεται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) από τις κυπριακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2017 η χρήση των social media από επιχειρήσεις στην Κύπρο άγγιξε το 67%,  ξεπερνώντας κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος υπολογίζεται στο 47%.

Πιο αναλυτικά, η Κύπρος κατατάσσεται πέμπτη ανάμεσα  στα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ. Πρώτη στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από επιχειρήσεις κατατάσσεται η Μάλτα (73%), ακολουθούμενη από τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία, το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα, γύρω στο 68%.

 

Βάσει του πίνακα της Eurostat, τα μερίδια διαφέρουν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, με χώρες όπως η Ιταλία, η Εσθονία και η Γαλλία (40%) να παρουσιάζουν ποσοστά κάτω του μέσου όρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013, μόλις το ένα τρίτο των επιχειρήσεων χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το μερίδιο αυτό αυξήθηκε σχεδόν στο ήμισυ το 2017.

Τονίζεται ότι τα social media, όπως το Facebook και το LinkedIn, αποτελούν τη μορφή των κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούνται ευρύτερα από τις επιχειρήσεις. Είναι, εξάλλου, κοινώς παραδεκτό, ότι πλέον αποτελούν απαραίτητα εργαλεία στην προσπάθεια προώθησης των δραστηριοτήτων και των προϊόντων των διαφόρων εταιρειών.

 

social media pinakas



Κύριες Ειδήσεις





Translate »