Φροντίδα παιδιών: Δικαίωμα ειδικής άδειας μέχρι και τις 12 Ιουνίου


Δικαίωμα σε ειδική άδεια μέχρι και τις 12 Ιουνίου διατηρούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν παιδιά τα οποία πρέπει να φροντίζουν, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις, δικαιούνται την κάλυψη του μισθού των εργαζομένων που θα απουσιάσουν για αυτό το σκοπό από το κράτος, με τον ίδιο τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι έχει περιέλθει εις γνώση του ότι αρκετοί εργοδότες καλούν τους εργοδοτούμενούς τους που βρίσκονται με Ειδική Άδεια για τη Φροντίδα Παιδιών να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι η δεύτερη περίοδος εφαρμογής των Ειδικών Σχεδίων έχει ολοκληρωθεί.

«Διευκρινίζεται ότι τα Ειδικά Σχέδια που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περιλαμβανομένου και του Σχεδίου Ειδικής Άδειας για Φροντίδα Παιδιών, θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2020», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χρήσιμες διευκρινήσεις

Τι ισχύει για τα νηπιαγωγεία και τους βρεφοκομικούς σταθμούς;

Επί του παρόντος παραμένουν κλειστά και άρα οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν να αιτηθούν ειδική άδεια. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να καλύπτει μέσω των σχεδίων του τους γονείς των παιδιών αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα στο οποίο τα νηπιαγωγεία και οι βρεφοκομικοί σταθμοί λειτουργούσαν εντός καλοκαιριού, αλλά φέτος παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Τι θα γίνει με τους γονείς μαθητών που πάνε σχολείο σε γκρουπ;

Όπως είναι γνωστό οι μαθητές των σχολείων που λειτουργούν ή που θα λειτουργήσουν μετά την 21η Μαϊου δεν πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο αλλά σε εναλλάξ ομάδες για να αποφεύγεται η συμφόρηση. Οι γονείς των παιδιών αυτών έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν ειδικής άδειας για τις ημέρες που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο αν το επιθυμούν.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »