Φεύγουν τα διυλιστήρια και έρχεται επένδυση «μαμούθ»


Πηγή: philenews.com


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, μετά την πλήρη απομάκρυνση των διυλιστηρίων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, θα πάρει σάρκα και οστά η πρώτη μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το ισραηλινών συμφερόντων επενδυτικό ταμείο RKF Investments αγόρασε πρόσφατα μεγάλο τεμάχιο γης, συνολικής έκτασης 15.000 τ.μ. στην περιοχή και ετοιμάζεται να καταθέσει την αίτησή του για πολεοδομική άδεια για οικιστική ανάπτυξη συνολικής αξίας €30 εκατ.

Η ανάπτυξη θα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και θα περιλαμβάνει 100 πολυτελή διαμερίσματα, με εστιατόρια και καταστήματα στο ισόγειο των πολυώροφων κτηρίων που θα ανεγερθούν. Οι τιμές των διαμερισμάτων, όπως μας τονίστηκε από αρμόδια πηγή, θα είναι προσιτές και σε Κύπριους και σε ξένους επενδυτές, αφού θα είναι σαφώς χαμηλότερες από τις τιμές για του ίδιου βεληνεκούς διαμερίσματα που πωλούνται στη Λεμεσό. Κοινωνός του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος εμφανίζεται ικανοποιημένος για τις προθέσεις του ξένου επενδυτικού ταμείου.

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, πως στην περιοχή ήδη η Petrolina Bayfront Ltd αγόρασε τρία ακίνητα, συνολικού εμβαδού 76,254 τ.μ., σκοπεύοντας να προχωρήσει σε ανάπτυξη. Η RKF Investments εμπιστεύεται έμπρακτα την οικονομία και κτηματαγορά της Κύπρου, μιας και από την έναρξη της πανδημίας έχει επενδύσει πέραν των €20 εκατ. ευρώ, με την τελευταία της επένδυση να αφορά την αγορά του Minos Tower, στην καρδιά της Λευκωσίας



Κύριες Ειδήσεις





Translate »