Φίλιππος Χατζηζαχαρίας: Η ανάπτυξη της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια και η επόμενη ημέρα


Το πιο σημαντικό ερώτημα που κάποιος πρέπει να θέσει είναι ποια πόλη είναι η καλύτερη στην Κύπρο; Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση κάνοντας την ταυτοχρόνως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι: “Ποιες πόλεις στην Κύπρο παρουσιάζουν σήμερα αξιέπαινες αλλαγές ούτως ώστε να γίνουν πολύ καλύτερες;

 

Τα τελευταία χρόνια, όλοι παρατήρησαν την εξέλιξη της ανάπτυξης που συμβαίνει σε όλη την Κύπρο και ιδιαίτερα στην πόλη της Λάρνακας. Για διάφορους και σημαντικούς λόγους, η πόλη της Λάρνακας έχει επιλεγεί ως αξιοσημείωτος προορισμός για διεθνείς επενδυτές είτε ως χώρος κατοικίας επενδύοντας σε ακίνητες περιουσίες και πιο συγκεκριμένα οικίες, είτε για να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες επενδύοντας σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς.

 

Λέγεται πως οι έξυπνοι άνθρωποι βλέπουν τις ευκαιρίες και επωφελούνται από αυτές.

Μερικές από τις σημαντικότερες εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στην πόλη της Λάρνακας είναι:

  • Το Metropolis Mall, ένα όραμα για την πόλη της Λάρνακας και τα περίχωρα.
  • Το Pearl of Mackenzie είναι ένα έργο υψηλής ποιότητας με μοναδικό σχεδιασμό που θα αλλάξει την εμφάνιση της περιοχής του Mackenzie.
  • Το Radisson Blu Hotel & Residence στοχεύει να γίνει μια νέα και εναλλακτική επιλογή διαμονής για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά και για σκοπούς αναψυχής στην περιοχή του παλιού Λιμανιού της Λάρνακας.
  • Η δημιουργία του πρώτου Ναυτικού και Ναυτιλιακού Ινστιτούτου της Κύπρου, που στοχεύει στην προώθηση της επιστημονικής και επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της κυανής οικονομίας.
  • Η μεγάλη διεθνής επέκταση της φιλοξενίας μεταξύ των InterContinental Hotels (IHG), των Sunnyseeker Hotels και της Quality Group.

Τι κάνει τη Λάρνακα μια αξιόλογη πόλη;

  • Η Λάρνακα εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως η καλύτερη επιλογή για την αγορά ακινήτου.
  • Η ύπαρξη του Διεθνούς Αεροδρόμιου της Λάρνακας, που αποτελεί το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Κύπρου.
  • Ο τρόπος ζωής
  • Το ότι αποτελεί ένα επιχειρηματικό κόμβο.
  • Η ασφάλεια που προσφέρει κάνοντας την μια εξαιρετική πόλη για οικογένειες με παιδιά.
  • Η μελλοντική ναυτιλιακή μαρίνα της Λάρνακας, που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κύπρο, με πολυτελείς εγκαταστάσεις, θα θέσει τη Λάρνακα ως πρωταρχικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, αναμένοντας σημαντικά οφέλη.
  • Ένας δήμαρχος, ο οποίος αγαπά την πόλη του, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα για να κάνει την πόλη του να φαίνεται ακόμα πιο όμορφη και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και ποιος εστιάζει σε ζητήματα με ουσία.

Λόγω του ότι η Λάρνακα είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κύπρου, η οικονομία της πόλης συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της Κύπρου.

Τι πρέπει να κάνει η Λάρνακα περισσότερο:

  • Η Λάρνακα πρέπει να γίνει μια έξυπνη πόλη, που σημαίνει ότι:
  • Να παρέχει αστικές υπηρεσίες (δηλαδή χώρους στάθμευσης, φωτισμούς, κυκλοφορία, διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση ενέργειας κλπ)
  • Να παρέχει εταιρικές υπηρεσίες (δηλαδή να προωθεί και να οργανώνει επιχειρηματικές εκδηλώσεις, φορολογικών και άλλων κινήτρων, να ελαχιστοποιήσει τη γραφειοκρατία, να αδειοδοτεί κ.λπ.)
  • Να παρέχει κοινοτικές υπηρεσίες (π.χ. πάρκα, χώροι πρασίνου, γραφεία, πανεπιστήμια, νοσοκομειακές υπηρεσίες κ.λπ.)
  • Να παρέχει υπηρεσίες σε επενδυτές και ιδιώτες (δηλ. να προωθήσει  και να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδίδει άδειες, να παρέχει κίνητρα και υποστήριξη κλπ)

 

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες πρέπει να επικεντρωθούν στην:

  1. Αύξηση της ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας και ασφάλειας
  2. Κρατική αποδοτικότητα και βιωσιμότητα
  3. Οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης
  4. Υγεία, ευεξία και κινητικότητα
  5. Ενίσχυση της οικονομίας συνολικά

 

Η Έξυπνη πόλη

Ο Δήμος θα πρέπει να εργάζεται και να ενεργεί σαν μια εταιρεία με στόχο την εκτεταμένη επίτευξη βασικών αποτελεσμάτων για τους διάφορους ενδιαφερόμενου, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων, των επιχειρήσεων, των επενδυτών, των δημοτικών οργανώσεων και των επισκεπτών.

  • Η καλή μεταχείριση των παιδιών υποδεικνύει ένα καλό μέτρο για την υγεία μιας πόλης
  • Η παρακολούθηση σε όλους τους δημόσιους χώρους σημαίνει ότι το έγκλημα και η αστυνόμευση δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.
  • Η βοήθεια και η προσφορά φαγητού σε ανθρώπους που χρειάζονται. Η απαγόρευση στις υπεραγορές να πετούν τα τρόφιμα και να παραθέτουν τα απούλητα τρόφιμα που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης σε φιλανθρωπικές ή τράπεζες τροφίμων.

 

Ο ρόλος της PHS στην ανάπτυξη της Λάρνακας

Οι λογιστές έχουν πολυδιάστατο ρόλο στην ανάπτυξη της κάθε οικονομίας. Η PHS έχει αναπτυχθεί σταθερά και προσεκτικά τα τελευταία χρόνια, είναι μία από τις 50 μεγαλύτερες εταιρίες λογιστικής σε όλη την Κύπρο που στοχεύει να καταστεί η πρώτη εταιρεία στη Λάρνακα τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Με τα χρόνια, η PHS κατάφερε με επιτυχία να:

  1. Προσελκύσει επενδυτές στη Λάρνακα. Χωρίς επενδύσεις, η οικονομία δεν θα αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί.
  2. Εξυπηρετήσει ελκυστικού αριθμού τοπικών και διεθνών πελατών με την παροχή λογιστικών, ελεγκτικών και φορολογικών υπηρεσιών.
  3. Προωθήσει της υποβολής εκθέσεων για την αειφόρα και εταιρικής διαφάνεια.
  4. Παρέχει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης στους τοπικούς και διεθνείς πελάτες, η οποία είναι το κλειδί για τη βελτίωση της διαφάνειας, της διευκόλυνση της κινητοποίησης των εγχώριων και των διεθνών επενδύσεων, της δημιουργίας ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
  5. Προωθήσει με επιτυχία τη Λάρνακα σε διεθνές επίπεδο.
  6. Απασχολεί και να εκπαιδεύει περισσότερους ανθρώπους σε επιχειρηματικό και προσωπικό επίπεδο.
  7. Οργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που βοηθούν την τοπική κοινότητα.
  8. Συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Λάρνακας.

 

Αν θέλετε να απολαύσετε και να ζήσετε την υψηλή ποιότητα ζωής στη Λάρνακα, θα πρέπει πάντα να εργάζεστε με επαγγελματίες που παρέχουν εξαιρετικά ποιοτικά πρότυπα υπηρεσιών, όπως η PHS.

Φίλιππος Χατζηζαχαριας
Διευθύνων Σύμβουλος

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »