Υφ. Τουρισμού: Διαγωνισμός για τουρισμό υγείας και ευεξίας


Η περίοδος υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου

Το Υφυπουργείο Τουρισμού εξαγγέλλει διαγωνισμό για την επιλογή του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας στην Κύπρο με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας».

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν στο Υφυπουργείο Τουρισμού, το αργότερο μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στις 12:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο διαγωνισμός στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Τουρισμού για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME 2019 «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (EDEN) το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μονάδα Τουρισμού – στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 28 χώρες, μέλη της ΕΕ αλλά και υποψήφιες για ένταξη χώρες, κάθε μια από τις οποίες θα αναδείξει το δικό της νικητή προορισμό.

«Σκοπός του φετινού διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες βασιζόμενες σε υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, ενώ παράλληλα η οικονομική τους ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού», αναφέρεται.

Δικαιούχοι του διαγωνισμού είναι φορείς, οι οποίοι δύνανται να εκπροσωπούν τους επιλέξιμους προορισμούς και οι οποίοι ορίζονται ως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπλέγματα αυτών καθώς και άλλοι φορείς στους οποίους συμμετέχουν ή εκπροσωπούνται όπως αναπτυξιακές εταιρείες, περιφερειακές εταιρείες τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί η λειτουργία και ύπαρξη της τουριστικής προσφοράς τουλάχιστον από το 2017.

Αιτήσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.cyprus-eden.com. Περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν υποστήριξη για την ετοιμασία της αίτησης υποψηφιότητας παρέχονται στο 22375472 και στο email: info@enoros.com.cy.

 

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »