Υφυπουργός Τουρισμού: Ιούλιο αρχίζουμε…αλλά μουδιασμένα (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή από: alphanews.live

Εν μέσω πανδημίας και με την Μέρκελ να κάνει παντιέρα της το… «Διακοπές στη Γερμανία», ο μεγάλος τουριστικός όμιλος της χώρας TUI, κλείνει το μάτι, μεταξύ άλλων, στην Κύπρο, ενθαρρυμένος από τη διαχείριση και την πορεία του κορωνοϊού στο νησί.

 

Φριτζ Γιουσεν, Διευθύνων Σύμβουλος TUI
Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν καλές πιθανότητες να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό. Αυτές οι χώρες επιδίωξαν συζητήσεις με την TUI και προετοιμάζονται πολύ εντατικά για την επιστροφή των τουριστών.

Το «μήνυμα» του ταξιδιωτικού κολοσσού, ρίχνει τις πρώτες αχτίδες συγκρατημένης αισιοδοξίας στην κυβέρνηση, πως ο τομέας του τουρισμού θα κάνει δειλά – δειλά το δικό του restart, αρχές Ιουλίου.

Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού
Το βασικό στοίχημα για μας, είναι να είμαστε έτοιμοι, διότι από εκεί και πέρα τα πράγματα μπορεί να τρέξουν γρήγορα, με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Αναμένουμε δειλά δειλά, αν όλα πάνε, την κάθοδο του πρώτου επισκέπτη μέσα στον Ιούλιο. Ελπίζουμε νωρίς μέσα στον Ιούλιο. Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί στις προσδοκίες μας.

Μιλώντας στον Alpha, ο Σάββας Περδίος σημειώνει πως δεδομένου του μουδιασμένου κλίματος που επικρατεί ανά το παγκόσμιο, το τουριστικό ρεύμα αναμένεται – κορωνοϊού επιτρέποντος – να πάρει τα «πάνω» του από τον Αύγουστο.

Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού
Όσοι έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν για Αύγουστο – Σεπτέμβριο, νομίζω θα κινηθούν εκείνους του μήνες, κάτι το οποίο ενισχύει τις βλέψεις του Υφυπουργείου. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό της Κύπρου και τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και Νοέμβριο, άρα περιμένουμε ότι αν όλα παν καλά, θα μπορέσουμε προς το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν να έχουμε τουρισμό στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ωστόσο διαμηνύει πως, τα δεδομένα αυτά, δεν αλλάζουν επ` ουδενί την μεγάλη εικόνα για την φετινή τουριστική χρονιά.

Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού
Η Κύπρος θα έχει χάσει φέτος το 60% – 70% των αφίξεων και των εσόδων από τον τουρισμό και η προσπάθεια συνεχίζει τώρα εκ μέρους μας και όλων των φορέων, για να μετριάσουμε όσο γίνεται τις απώλειες.

Προς το παρόν πάντως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Κύπρος, σε τίποτα δεν θυμίζεις τις παλιές καλές μέρες.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »