Υπό μελέτη η αίτηση για μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στην Αλυκή


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για λήψη απόφασης
Στο αρχικό στάδιο μελέτης βρίσκεται η αίτηση της εταιρείας «The Vegetables Producers & Exporters Ltd» για μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δίπλα από την Αλυκή Λάρνακας με την ονομασία Salt Lake Resort.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβουλεύσεων με τα εμπλεκόμενα Τμήματα/Υπηρεσίες ώστε να μπορεί η Πολεοδομική Αρχή να προχωρήσει στη λήψη απόφασης.

Όπως αναφέρει ο ΥΠΕΣ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ευανθίας Σάββα, μεταξύ των διαβουλεύσεων που εκκρεμούν είναι η Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, με βάση την Περιβαλλοντική Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που υποβλήθηκε με την αίτηση, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

1

Η αίτηση της εταιρείας «The Vegetables Producers & Exporters Ltd» υποβλήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας στις 8/1/2018 και αφορά την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων με 292 δωμάτια, 3ων επαύλεων, 12 κατοικιών και εστιατορίων στην περιοχή δίπλα από τις Αλυκές Λάρνακας, η οποία εμπίπτει στην διοικητική περιοχή του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού.

Η γη στην οποία θα γίνει η ανάπτυξη είναι ιδιωτική και απέχει 1450m βορειοδυτικά από τους οικιστικούς πυρήνες του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού. 

Όπως αναφέρεται στην μελέτη που βρίσκεται ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών, οδική πρόσβαση είναι δυνατή από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού Ill, που βρίσκεται βόρεια της ανάπτυξης, και στη συνέχεια ακολουθώντας την έξοδο προς το δρόμο Μενεού-Περβολιών. Έπειτα, προστίθεται, ακολουθείται διαδρομή από εγγεγραμμένο ασφαλτοστρωμένο δημόσιο δρόμο.

 

1

 

Πρόκειται, όπως επίσης αναφέρεται, για μεικτή τουριστική ανάπτυξη, η οποία έχει ως στόχο  μέσα από την λειτουργία της τη φιλοξενία των τουριστών/ χρηστών, σε συνδυασμό με την άνετη διαμονή τους στην προτεινόμενη ανάπτυξη, καθώς και την παροχή υπηρεσιών σ’ αυτούς.

Παράλληλα, σημειώνεται, η δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχείου, συμβάλει θετικά στην εξυπηρέτηση των χρηστών του αεροδρομίου (εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού και ειδικότερα υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών /πιλότων και αεροσυνοδών, καθώς επίσης και επιχειρηματικού συνεδριακού τουρισμού) παρέχοντας υπηρεσίες διαμονής και διεξαγωγής συνεδριακών εκδηλώσεων.

 

1

 

Οι αναπτύξεις αυτές, αναφέρεται, υποβοηθούν την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού, τη διαμονή τουριστών και τις λειτουργίες του αεροδρομίου (αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις πτήσεων), δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, και αποτελούν αντισταθμιστικό στοιχείο για την κοινότητα η οποία φιλοξενεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ως εκ τούτου, τονίζεται, με την υλοποίηση της προτεινόμενης ανάπτυξης επιδιώκεται ο εμπλουτισμός των οικονομικών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής, και η ενδυνάμωση του κοινωνικού, οικονομικού και τουριστικού χαρακτήρα της, με την προσέλκυση τουρισμού, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

 

Τι περιλαμβάνει η ανάπτυξη

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη, αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία διαμορφώνονται ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά είναι λειτουργικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ειδικότερα η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη αποτελείται από τις ακόλουθες υποδομές:

  • Ξενοδοχειακή Μονάδα πέντε αστέρων, η οποία αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 2 ορόφους, δυναμικότητας 295 δωματίων/594 κλινών, συνολικού εμβαδού 50445m2. Περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, διευκολύνσεις και χώρους στάθμευσης που απαιτούνται για ξενοδοχεία κατηγορίας πέντε αστέρων, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του ΚΟΤ και την Πολεοδομική Νομοθεσία (lobby/ χώρος υποδοχής, bar, εστιατόρια, κουζίνες, αποθήκες, γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών, πισίνες, κ.α.).
  • Συγκρότημα 12 πολυτελών κατοικιών τριών υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 1848m2 στο νότιο τμήμα της ανάπτυξης.
  • Συγκρότημα 34 πολυτελών κατοικιών τριών υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 2888m2.

 

 

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »