Υπογράφτηκε η Σύμβαση για το Διαγωνισμό για «Παροχή υπηρεσιών για τη μελέτη βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας»


Υπογράφτηκε χθες στο Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Σύμβαση που αφορά στο Διαγωνισμό για «Παροχή υπηρεσιών για τη μελέτη βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Λάρνακας».  Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ο Διευθυντής κ. Αντώνης Κουτσούλλης, και εκ μέρους της Εταιρείας «MARNET A.T.E.» o κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου.

Το αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Λάρνακας και βόρεια του αεροδρομίου Λάρνακας.  Κατασκευάστηκε το 1979, αποτελείται από ένα προσήνεμο και ένα μικρότερο υπήνεμο κυματοθραύστη και σε αυτό σταθμεύουν περίπου 150 αλιευτικά και άλλα σκάφη.  Στα δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου υπάρχει πλαζ λουομένων και στα ανατολικά έχει κατασκευαστεί ο πεζόδρομος της Οδού Πιαλέ Πασιά.

Η μελέτη έχει ως κύριο στόχο να καθοριστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου Λάρνακας ώστε να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα αλιευτικά και άλλα σκάφη που το χρησιμοποιούν και να παρέχει τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες χρήσης του αλιευτικού.  Οι οποιεσδήποτε επεμβάσεις/μέτρα προταθούν για την επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες με το φυσικό ανάγλυφο του αλιευτικού καταφυγίου και να συνάδουν με το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Τα μέτρα και τα έργα βελτίωσης που θα προταθούν, θα πρέπει να επιφέρουν τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα 2014-2020.

Η ημερομηνία έναρξης της εκτέλεσης του Αντικειμένου της Σύμβασης τίθεται σε ισχύ από την στιγμή της υπογραφής, με διάρκεια εκτέλεσης 18 μήνες και κόστος €85.500,00 συν Φ.Π.Α..

May be an image of text that says "ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ TH ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνίων και Έργων"



Κύριες Ειδήσεις





Translate »