Τρίτη αναβολή στη Λάρνακα για τη νέα δημοτική αγορά


Αναβάλλεται τελικά για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η παράδοση του κτηρίου της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας στον δήμο της πόλης. Πρόκειται για την τρίτη μετάθεση της παράδοσης του έργου των έξι περίπου εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο, γεγονός που κάθε άλλο παρά αφήνει τον δήμαρχο Αντρέα Βύρα και το Δημοτικό Συμβούλιο ικανοποιημένους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του Δήμου Λάρνακας, η απόφαση του δήμου να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας την κατασκευάστρια εταιρεία για μη τήρηση των όρων του συμβολαίου της, μπορεί να είναι οδυνηρή, αλλά από την άλλη είναι συμφέρουσα για την πόλη και το υπό αναφορά έργο. Και αυτό γιατί, πριν ο δήμος συγκατανεύσει στην πιο πάνω εξέλιξη απαίτησε και έλαβε ασφαλιστικές δικλίδες, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτονται, ότι μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην έχει παραδοθεί το έργο.

Ο λόγος που ο δήμος δεν προσέφυγε τον Απρίλιο στη Δικαιοσύνη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ήταν οι νομικές και άλλες συμβουλές αρμοδίων, ότι υπήρχε ο κίνδυνος να μπλέξει σε μια νομική διαμάχη δύο τουλάχιστον ετών με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία για την καθυστέρηση προβάλλει τεχνικούς και άλλους λόγους, η τεκμηρίωση των οποίων απαιτεί μακρές και δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας, είναι έξω φρενών με τη νέα εξέλιξη, αλλά τελικά υποχώρησε, μόνο και μόνο «προς όφελος της πόλης» αλλά και γιατί πείσθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πηγή: Philenews



Κύριες Ειδήσεις





Translate »