Breaking News

Το 2018 ο επενδυτής για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας


Μετά από πάμπολλες καθυστερήσεις, σημειώθηκε κι ένα βήμα προς τα μπρος σχετικά με την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Όπως πληροφορούμαστε, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι όροι των προσφορών στις τρεις προεπιλεγείσες κοινοπραξίες, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική, έτσι ώστε εντός του 2018 να υπάρξει τελεσίδικη συμφωνία κυβέρνησης με στρατηγικό επενδυτή.

Εκτιμάται ότι οι κοινοπραξίες θα είναι σε θέση να υποβάλουν τις προσφορές τους εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους, ενώ η αξιολόγηση των προσφορών υπολογίζεται πως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα.

Οπόταν, εφόσον δεν προκύψουν νέα προβλήματα, ο στόχος της κυβέρνησης είναι το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2018 να υπάρχει συμφωνία με τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία έχει ήδη βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στον νομοτεχνικό έλεγχο των εγγράφων προσφορών στη Νομική Υπηρεσία.

Το αρχικό πλάνο του Υπουργείου Μεταφορών ήταν να υπάρχει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή τέλη του 2017…

Οι τρεις προεπιλεγείσες κοινοπραξίες για το έργο είναι η αμερικανικών συμφερόντων Peninsular and Oriental Steam Navigation Company (P&O) and Cabo Marina S. de R.L. de C.V., η China Communications Construction Company Limited και η AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd.

Στο μεταξύ, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαρίνα Λάρνακας, λόγω των μη ικανοποιητικών υποδομών της, είναι και η μικρή σε έκταση νηοδόχος που διαθέτει, η οποία δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα σκάφη για επιδιορθώσεις. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών στη Λάρνακα υποχρεώνονται να τα μεταφέρουν στο Καρνάγιο της Λεμεσού για επιδιορθώσεις.

Πηγή: politis.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »