Breaking News

Σχέδια για επένδυση μαμούθ στην Πύλα


Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει μεικτή ανάπτυξη (τουριστική, οικιστική), ενώ για το ξενοδοχείο η NCH Capital θα συνεργαστεί με μεγάλο διεθνές brand.

 

Στην απόκτηση του πρώην ξενοδοχείου «Μπο Ριβάζ» στην τουριστική περιοχή Πύλας και παρακείμενου παραλιακού τεμαχίου γης έκτασης 33.000 τ.μ. προχώρησε η αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital Inc, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3 δισ. δολαρίων, τα οποία είναι μοιρασμένα σε 25 funds ανά τον κόσμο. Επικεφαλής της ομάδας της NCH Capital που διαχειρίζεται τη μονάδα που ασχολείται με τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ένας Κύπριος, ο Ανδρέας Σάντης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το τίμημα της συναλλαγής (τα ακίνητα πωλήθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου και οι υπογραφές έπεσαν χθες) υπολογίζεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ η NCH Capital Inc σκοπεύει να προχωρήσει σε μια συνολική επένδυση που θα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Το πλάνο

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει μεικτή ανάπτυξη (τουριστική, οικιστική), ενώ για το ξενοδοχείο η NCH Capital θα συνεργαστεί με μεγάλο διεθνές brand το οποίο δεν έχει σήμερα παρουσία στην κυπριακή αγορά. Η NCH Capital τρέχει ήδη παρόμοια έργα στην Κέρκυρα και στο Μαυροβούνιο.

Το έργο στην Κέρκυρα αφορά έκταση 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης, η οποία αποκτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ (το κρατικό ταμείο που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου) και προβλέπει τη λειτουργία πολυτελούς θέρετρου, εξοχικών κατοικιών και μαρίνας δυναμικότητας 60 θέσεων. Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών τοποθετείται για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο επενδυτής

Η NCH Capital αναζητεί και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο σε περιοχές που δεν θεωρούνται κορεσμένες, όπως σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Παράγοντες της κυπριακής αγοράς χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερο καλό νέο για την Κύπρο την εν λόγω επένδυση, η οποία έχει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: πρόκειται για άμεση ξένη επένδυση από τις ΗΠΑ και δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων με κίνητρο την πολιτογράφηση.

Η NCH Capital εστιάζει σε επενδύσεις σε ακίνητα, αγροβιομηχανία, ιδιωτικές συμμετοχές και τίτλους εισηγμένους στο χρηματιστήριο. Οι μισές επενδύσεις της είναι δεσμευμένες στη γεωργία, κυρίως στην Ουκρανία και τη Ρωσία, καθιστώντας τη NCH έναν από τους μεγαλύτερους… αγρότες στον κόσμο.

Το ξενοδοχείο

Από την άλλη, η επένδυση έρχεται να δώσει έναν αέρα ανανέωσης σε ένα υποβαθμισμένο σημείο της τουριστικής Πύλας.

Το ξενοδοχείο «Μπο Ριβάζ» παραμένει εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από δέκα χρόνια και έχει μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας. Το «Μπο Ριβάζ» είναι και το μοναδικό ξενοδοχείο στη Λάρνακα που συμπεριλήφθηκε στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης διαχείρισης ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου για σκοπούς πώλησης, ενώ το τεμάχιο γης ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο που είχε θέσει σε πώληση η τράπεζα.

Το ξενοδοχείο διέθετε 188 δωμάτια, πισίνα και χώρο πρασίνου στη δυτική της πλευρά. Είναι συνολικής έκτασης 13.364τ.μ. Το ξενοδοχείο, στις καλές εποχές του, ήταν από τα πιο ξακουστά της περιοχής.

Πηγή: Πολίτης

 

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »