Συνεδρία Ολομέλειας Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας


Συνήλθε, την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ., σε συνεδρία, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για ανασκόπηση των εξελίξεων σε σχέση με τη λήξη του Διατάγματος Τερματισμού της χρήσης ως χώρων αποθήκευσης ή/και εμφιάλωσης πετρελαιοειδών και υγραερίου και αφαίρεσης των οικοδομών και κάθε μορφής εγκαταστάσεων που σχετίζονται με τις εργασίες των εγκαταστάσεων των Εταιρειών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου που εδρεύουν στη Λάρνακα.

Είναι γεγονός ότι οι Εταιρείες συνεχίζουν να κατέχουν ή και να χρησιμοποιούν χώρους εγκατάστασης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου ή και εξακολουθούν να διατηρούν τις εν λόγω εγκαταστάσεις, παρά τις πρόνοιες του σχετικού Διατάγματος που λήγει την  Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2018.

Η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας θεωρεί ότι δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τα εμπλεκόμενα Τμήματα και Φορείς, με αποτέλεσμα οι Εταιρείες να μη έχουν συμμορφωθεί με το πιο πάνω Διάταγμα για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων τους.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στη συνέχεια ενημέρωσε τα Μέλη της Επιτροπής ότι απήθυνε ανοικτή πρόσκληση προς το Κοινό της Λάρνακας για   Πάνδημη Συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, με σκοπό την ενημέρωση, δημόσια διαβούλευση και καθορισμό των ενεργειών που αφορούν τα πιο πάνω θέματα.

Η Επιτροπή ομόφωνα επικροτεί την ενέργεια αυτή και καλεί το Κοινό της Λάρνακας σε αθρόα  συμμετοχή στην εν λόγω Συγκέντρωση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »