Συνάντηση με τον ΠΤΔ θα έχει σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, στις 6:30μμ στο  Προεδρικό Μέγαρο.

Ο λόγος της συνάντησης που είχε ζητήσει ο Δήμος Λάρνακας, είναι για συζήτηση του θέματος της μετακίνησης των εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 23 Φεβρουαρίου, σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Δήμος, άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, με τον Υπουργό  Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Δήμος Λάρνακας επιμένει στη γρηγορότερη δυνατή μετακίνηση των εγκαταστάσεων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις  αφού η παραμονή και η λειτουργία τους επιβαρύνει και θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών.

Ο Δήμος αναμένει την πρόταση της Κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης ότι αυτά που θα συμφωνηθούν, δηλαδή ποιες ενέργειες θα γίνουν και ποιες δεσμεύσεις διασφαλίζουν ότι η μετακίνηση θα  διεκπεραιωθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα καθοριστούν. Ο Δήμος σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει θέμα κυρώσεων που θα επιβάλλονται, όπου υπάρχουν ευθύνες,  σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων από οποιοδήποτε μέρος, είτε είναι κρατικές Υπηρεσίες είτε εταιρείες. Στο μεταξύ η Κίνηση Πολιτών LarnakaRights εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί το Δήμο Να μη συμφωνήσει σε νέα χρονοδιαγράμματα μετακίνησης, έπειτα από την έκρηξη σε πετρελαιοφόρο φορτηγό στις 31 Μαρτίου. Η Κίνηση ζητεί να γίνει αναλυτική ενημέρωση για την μεγάλη επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων αυτών και τις επιπτώσεις τους στην πόλη, και να απαιτηθεί όπως τα επικίνδυνα υλικά να φύγουν άμεσα μακριά από τα σπίτια των δημοτών, με έμφαση στα άκρως επικίνδυνα υγραέρια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »