Breaking News

Στην τελική ευθεία το Larnaca Tower


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αδειοδότηση ενός εκ των πιο επιβλητικών projects της πόλης του Ζήνωνα, το Larnaca Tower, που θα ανεγερθεί στην καρδιά της πόλης και θα αποτελείται από ένα πύργο 30 ορόφων και ένα πεντάστερο 10όροφο ξενοδοχείο.

 

Στις 11 Φεβρουαρίου η αρμόδια επιτροπή της περιβαλλοντικής αρχής στην οποία συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα εξετάσει τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) τα οποία κατέθεσαν οι μελετητές του έργου και, αν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδώσει την γνωμάτευση της. Αμέσως μετά η εταιρεία θα εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια και ακολούθως την οικοδομική από το δήμο Λάρνακας αφού καταβάλλει το €1,2 εκ. για τον εξωραϊσμό της πλατείας Κίμωνος.

Το κόστος του πολυσυζητημένου project, υπολογίζεται στα €170 εκ. και ανήκει στην εταιρεία Lanomex Co Ltd, του ρώσου  μεγαλοεπιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο. Θα ανεγερθεί στο χώρο που σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη λεωφόρο Αθηνάς και θα εκτείνεται μέχρι την εμπορική οδό Ζήνων Κιτιεύς.

 

Το πολυτελές ξενοδοχείο θα διαθέτει 100 δωμάτια, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, εστιατόρια και μπαρ, γραφεία, δύο πισίνες και γυμναστήριο ενώ το κτήριο των 30 ορόφων θα προσφέρει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία, 2 επίπεδα χώρων στάθμευσης, 2 πισίνες και κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο, εστιατόρια και μπαρ, κήπους και αίθουσα τελετών και δεξιώσεων.

Η επένδυση θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής νοτιοδυτικά από τη μαρίνα Λάρνακας και σε απόσταση 1,3 χιλιομέτρων από τη ζώνη προστασίας της Αλυκής Λάρνακας η οποία ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το Larnaca Tower υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την αρχή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Πηγή: STOCKwatch



Κύριες Ειδήσεις





Translate »