Breaking News

Σε ισραηλινά χέρια το 49,9% της κυπριακής TUS


Πηγή: inbusiness.com.cy

Ο ισραηλινός όμιλος Global Knafaim προχώρησε σε εξαγορά του 49,9% της TUS AIRWAYS LTD, της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα.

Τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ισραηλινό όμιλο για την συναλλαγή, η οποία ήταν ύψους $5 εκατ. και αντιστοιχεί σε ποσοστό 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου, παρείχε η δικηγορική εταιρεία Stelios Americanos & Co LLC.

Ο υφιστάμενος μέτοχος, Kenneth Woolley επένδυσε επίσης επιπλέον $4 εκατ. αυξάνοντας το ποσό της συνολικής συναλλαγής στα $9 εκατ. δολάρια.

Η Stelios Americanos & Co LLC συμμετείχε στη φάση νομικής δέουσας επιμέλειας της συναλλαγής, στην προετοιμασία και διαπραγμάτευση των σχετικών εγγράφων συναλλαγής που οδηγούν στη νέα μετοχική σύνθεση της TUS AIRWAYS LTD, καθώς και κατά το κλείσιμο της συναλλαγής. Η παρεχόμενη βοήθεια απαιτούσε μια διεπιστημονική άποψη που να περιλάμβανε εταιρικό, εμπορικό, αεροπορικό και εργατικό δίκαιο.

Επικεφαλής του deal ήταν ο Στέλιος Αμερικάνος, διευθύνων συνέταιρος της εταιρείας, ο οποίος βοηθήθηκε από τους Μιχάλη Ζαμπυρίνη, Θάνο Φιάκα, Χρυσάνθη Επιφανίου και Γιώργο Ανδρέου ως συνεργάτες της εταιρείας.

Global Knafaim

Η Global Knafaim Leasing Ltd («GKL») είναι δημόσια ισραηλινή αεροπορική εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Ασχολείται με την απόκτηση, τη μίσθωση και την εμπορία μεταχειρισμένων εμπορικών αεροσκαφών.

Διαθέτει πλούσια εμπειρία στον κλάδο και είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με εξαιρετικές σχέσεις με αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Μέχρι σήμερα, η GKL έχει πληρώσει πάνω από $50εκατ. σε μερίσματα στους μετόχους της.

Stelios Americanos & Co LLC

Η δικηγορική εταιρεία Stelios Americanos & Co LLC ειδικεύεται στο εταιρικό, εμπορικό, τραπεζικό δίκαιο καθώς και σε εταιρικές και εμπορικές διαφορές, ακίνητα, χρηματοοικονομική και επενδυτική κανονιστική συμμόρφωση και νομικές συμβουλές blockchain.

Με κεντρικά γραφεία στη Λευκωσία, η εταιρεία δραστηριοποιείται με υποκαταστήματα στην Αθήνα και Ελλάδα.

Σε ισραηλινά χέρια το 49,9% της κυπριακής TUS



Κύριες Ειδήσεις





Translate »