Ραγδαία άνοδος ενοικίων Λάρνακας- Λεμεσού λόγω πολέμου


Πηγή: philenews.com

Μέχρι και δεκαπέντε ή τριάντα διαμερίσματα ταυτόχρονα αναζητούν μεσίτες, οι οποίοι βρίσκονται στην αναζήτηση στέγης για Ουκρανούς πελάτες τους, με τη Λάρνακα και τη Λεμεσό να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE FS Παύλος Λοϊζου.

Εξήγησε πως το Ουκρανικό προκαλεί νέα αστάθεια στην αγορά ακινήτων με τις τιμές και στην ανέγερση νέων κατοικιών να έχουν εκτοξευθεί και όσους αναζητούν οικία, να στρέφονται σε μεταχειρισμένα σπίτια. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις ο κύριος Λοϊζου εξήγησε ότι θα είναι μακρυπρόθεσμες ακόμα και αν τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αναφέρθηκε σε εταιρείες που είχαν υπαλλήλους σε περιοχές που σήμερα επηρεάζονται από τον πόλεμο και τους μεταφέρουν στην Κύπρο τις τελευταίες βδομάδες.

Σε περίπτωση είπε, που συνεχίσουν να λειτουργούν στην Κύπρο και το προσωπικό παραμείνει εδώ, τότε θα αναζητήσουν προσωπική στέγη, συνεπώς θα αυξηθεί η ζήτηση οικιστικών ακινήτων προς ενοικίαση. Ήδη σημείωσε, μεσίτες χτυπούν τηλέφωνα και ζητούν μαζικά διαμερίσματα ή σπίτια προς ενοικίαση.

Η αύξηση των τιμών δυσκολεύει τους Κυπρίους ανέφερε ο κύριος Λοϊζου, οι οποίοι θα δουν το κόστος των οικιών που χτίζουν να ανεβαίνει και η συμφωνηθείσα δόση με τις τράπεζες να μην μπορεί να καλύψει τα επιτόκια. Η νέα τάξη πραγμάτων εξήγησε, θα επιφέρει μια δυσμένεια καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της Κύπρου, βασίζεται στον τουρισμό, τις επαγγελματικές υπηρεσίες και επενδύσεις από τη Ρωσία, γι αυτό θα πρέπει γρήγορα να αναζητηθούν άλλοι τρόποι να καλυφθεί το κενό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »