Breaking News

Πώς θα γίνονται οι καταχωρήσεις των κοινωνικών ασφαλίσεων για τους μισθούς Φεβρουαρίου


Στο πλαίσιο λήψης μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις, ώστε η καταβολή τρεχουσών εισφορών για τους μισθούς Φεβρουαρίου που καταβάλλονται τέλος Μαρτίου να πραγματοποιείται από σήμερα μόνο είτε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής / ιστοσελίδας JCC Smart, είτε μέσω του διαδικτυακού συστήματος των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καταβολή εισφορών (για όσους είναι ήδη χρήστες του διαδικτυακού συστήματος των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιπρόσθετα της πληρωμής μέσω JCC Smart, όλοι οι εργοδότες καλούνται όπως απαραίτητα εναποθέσουν τo έντυπο «Καταστάσεις Αποδοχών και Εισφορών (Έντυπο ΥΚΑ2-002)» στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία και Υποκαταστήματα των Υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η καταχώριση των αποδοχών όλων των εργοδοτουμένων .

Επισημαίνεται ότι οι εργοδότες που υποβάλλουν στοιχεία με μηχανογραφημένα μέσα (π.χ. usb, cd κ.ά.), θα πρέπει να τα εναποθέτουν μαζί με το έντυπο «Καταστάσεις Αποδοχών και Εισφορών (Έντυπο ΥΚΑ2-002)» στα ειδικά κιβώτια.

Εναλλακτικά, όπως αναφέρεται, τα πιο πάνω έντυπα ΥΚΑ2-002/ μηχανογραφημένα μέσα θα μπορούσαν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία και Υποκαταστήματα στις ακόλουθες διευθύνσεις:

– Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας,
Φίλιου Τσιγαρίδη 1, 6023 Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »