Πότε ανοίγουν Radisson Larnaca Beach Resort και Solaar Boutique Hotel


Η ανέγερση νέων ξενοδοχείων, η εκτέλεση έργων και η αξιοποίηση της περιοχής των διυλιστηρίων, θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες για τη Λάρνακα, να μπει στον τουριστικό χάρτη, δήλωσε ο Ανδρέας Βύρας, δήμαρχος Λάρνακας και αναπληρωτής Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ).

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη τη Δευτέρα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης είπε ότι «η φετινή χρονιά για τον τουρισμό της Λάρνακας ήταν μέτρια, καλύτερη όμως από την περσινή, ενώ λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού, η πόλη προσέλκυσε επισκέπτες από τις παραδοσιακά κύριες αγορές της Ρωσίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αλλά σε μικρότερους αριθμούς από άλλες χρονιές. Ταυτόχρονα, προσέλκυσε τουρισμό από άλλες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχία αλλά και από Ισραήλ, Λίβανο και Γαλλία», και πρόσθεσε πως ο χειμώνας αναμένεται να είναι δύσκολος.

Ανέφερε πως «στην ενίσχυση των κρατήσεων της Λάρνακας έχουν συμβάλει και οι διάφορες ευρωπαϊκές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται μέχρι και τον Νοέμβριο, δηλαδή Beach Sambo, σκοποβολή, τοξοβολία, κολύμβηση, αντισφαίριση, μαραθώνιος καθώς και ποδοσφαιρικές ομάδες που διαμένουν σε ξενοδοχεία για αγώνες/προπονήσεις. Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι τα διάφορα σχέδια κινήτρων που υπήρξαν κατά την προηγούμενη περίοδο είναι απαραίτητο να συνεχίσουν ώστε να μπορέσουν ορισμένοι, έστω, να παραμείνουν ανοικτοί κατά τη χειμερινή περίοδο».

 

Είπε ακόμα ότι «το Radisson Larnaca Beach Resort που ανεγείρεται στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας στην περιοχή Βορόκλινης θ’ ανοίξει τις πύλες του την τουριστική σεζόν του 2022 εφόσον η κατάσταση το επιτρέπει, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο στη Βορόκλινη Solaar Boutique Hotel που έχει ανεγερθεί στη θέση του πρώην ξενοδοχείου Michael’s, είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2022».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »