Breaking News

Πιο… «δροσεροί» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ – Αισθητή μείωση


Αισθητή θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού ΑΗΚ για την κατανάλωση του μήνα Αυγούστου, αφού η επιβάρυνσης λόγω ρήτρας καυσίμων μειώνεται κατά ένα σεντ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

 

Η μείωση στους λογαριασμούς σε σχέση με αυτούς που έρχονται αυτή την περίοδο και περιλαμβάνουν την κατανάλωση Ιουνίου – Ιουλίου θα είναι της τάξης των €10 έως €15 για ένα μέσο νοικοκυριό, ενώ η διαφορά προς όφελος του καταναλωτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε οικίες που χρησιμοποιούν για μεγάλα διαστήματα κλιματιστικά. Επίσης, μεγαλύτερη θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς σε εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία κ.λπ.

Ουσιαστικά το κόστος καυσίμου για τον μήνα Αύγουστο, θα είναι ανάλογο αυτού του περασμένου Μαρτίου

Συγκεκριμένα, κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνουμε η επιβάρυνση λόγω ρήτρας καυσίμου τον προηγούμενο δίμηνο ήταν 4,22 σεντ για κάθε κιλοβατώρα ενώ αυτό το δίμηνο η ίδια επιβάρυνση θα είναι 3,17 σεντ, που σε απόλυτους αριθμούς είναι της τάξης του 25% χωρίς να υπολογιστεί η διαφορά  στον ΦΠΑ.

Υπολογίζοντας και τον ΦΠΑ που επιβαρύνει και την ρήτρα καυσίμου, η πραγματική επιβάρυνση στο υπόλοιπο κόστος κάθε κιλοβατώρας λόγω αυξομείωσης της μέσης τιμής καυσίμων το προηγούμενο δίμηνο ήταν 5,03 σεντ ανά κιλοβατώρα, ενώ αυτό το δίμηνο θα είναι 3,78 σεντ.

Σε ένα τελικό λογαριασμό για κατανάλωση 1.000 κιλοβατόρων, το προηγούμενο δίμηνο ο λογαριασμός ήταν €225,76 ενώ αυτό το δίμηνο για την ίδια κατανάλωση ο λογαριασμός θα είναι €213,27. Δηλαδή η μέση πραγματική μείωση στους τελικούς λογαριασμούς είναι της τάξης του 5,5% .

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο πιο χαμηλό κόστος καυσίμων από τα μέσα του 2017 που άρχισε η άνοδος των τιμών καυσίμων.

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »