Breaking News

Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα «MAKERSPACE» από τον Οργανισμό Νεολαίας και το Δήμο Λάρνακας


Με ιδιαίτερη χαρά, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν τη συνεργασία για τη δημιουργία ενός νέου, καινοτόμου και ιδιαίτερα πρωτοποριακού προγράμματος, του Youth Makerspace Larnaka, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή Συμφωνίας.

Πρόκειται για ένα χώρο, που πρώτη φορά δημιουργείται στην Κύπρο και είναι εμπνευσμένος από αντίστοιχους χώρους σε Ευρώπη και Αμερική. Ο εν λόγω χώρος, θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας δίνοντας στους νέους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών.

Ο χώρος αυτός θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λάρνακας στο «Σπίτι του Εθελοντή» και εκεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο οποίος θα τρέξει το πρόγραμμα, θα διαθέσει εξειδικευμένο εξοπλισμό σε κάθε νέο για να δημιουργήσει, να μάθει και να κάνει τις ιδέες του πράξη.

Στόχος του ΟΝΕΚ, είναι ο χώρος αυτός να καταστεί μια κυψέλη ιδεών, η οποία θα παρέχει τον φυσικό χώρο, την πρόσβαση σε εργαλεία και τη στήριξη στους νέους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε τομείς, όπως είναι η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, κ.ά.

Τέτοιοι χώροι αντιπροσωπεύουν τον εκδημοκρατισμό του σχεδιασμού, μηχανοποίησης, κατασκευής και εκπαίδευσης. Η λογική πίσω από τους χώρους αυτούς είναι απλή, πρόκειται για χώρους όπου οι νέοι μπορούν να μάθουν για την τεχνολογία, χειροτεχνίες (crafts) και άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να τις εφαρμόσουν στην πράξη. Σημειώνεται ότι το δημιουργικό φάσμα που καλύπτεται είναι τεράστιο.

Ταυτόχρονα, ο χώρος αυτός θα λειτουργεί και ως Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των νέων. Μέσα από τον νέο αυτό υποστηρικτικό μηχανισμό, θα παρέχεται η ευκαιρία στους νέους με περιορισμένες γνώσεις και δίκτυα, να ανακαλύψουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ίδιους, αλλά και για άλλους συνομήλικούς τους.

Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή,  ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ και πιθανόν άλλους Φορείς της πόλης όπως το ΕΒΕΛ, προγραμματίζουν τη λειτουργία, ενός «εκκολαπτηρίου» start ups στη Λάρνακα, το οποίο θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Υouth Makerspace Larnaka

Για το λόγο αυτό, προγραμματίζεται η διοργάνωση, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας και Οργανισμού Νεολαίας, ενός start up event με τη συμμετοχή ειδικών από το HAC – Herzliya  Accelerator Center του Ισραήλ το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία «εκκολαπτήρια» – start ups στον κόσμο.

Παράλληλα με αυτό θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης της τεχνολογίας και της καινοτομίας μεταξύ των δυο πόλεων Λάρνακας και Herzliya αλλά και τον Οργανισμό Νεολαίας,  όσον αφορά τη λειτουργία αυτών των δυο Κέντρων.

Τόσο ο Δήμος Λάρνακας  όσο και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ευχαριστούν τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη εφόσον το νέο αυτό πρόγραμμα θα συστεγάζεται με το Σπίτι του Εθελοντή.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 11 Οκτωβρίου 2017



Κύριες Ειδήσεις





Translate »