Πάνος Αλεξάνδρου: Η στρατηγική αξία της ακτοπλοϊκής για την Kition


Πηγή: inbusiness.com.cy

Και εγένετω η θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά με τους αρμόδιους φορείς να ανακοινώνουν και επίσημα την Παρασκευή το μεγάλο έργο, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό της Κύπρου και της Λάρνακας, όπως και ειδικότερα τον τομέα της κρουαζιέρας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο InBusinessNews, ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, υπέδειξε πως μέσα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λάρνακας με τον Πειραιά, τίθενται οι βάσεις για το μελλοντικό τερματικό επιβατών με φόντο το νέο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας.

Όπως εξήγησε, «με αυτή την κίνηση ανοίγουμε το μελλοντικό passenger terminal, με τις κρουαζιέρες κτλ. Επιπρόσθετα, δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής της Λάρνακας, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, να μεταβούν πιο εύκολα με το αυτοκίνητο τους και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, κάτι βεβαίως που ισχύει και για τους φοιτητές».

Από την ακτοπλοϊκή σύνδεση θα επωφεληθεί βεβαίως η τοπική οικονομία, με εμπλουτισμό του τουρισμού και την ενίσχυση της όλης βιομηχανίας, αφού θα δίνονται περαιτέρω επιλογές στο κοινό της Κύπρου που θα θέλει να ταξιδέψει προς Ελλάδα, αλλά και το αντίστροφο. «Θα μπορούμε άμεσα να προσελκύσουμε Ελλαδίτες να έρθουν Κύπρο για διακοπές στη Λάρνακα απευθείας με τα οχήματά τους. Και όσοι για παράδειγμα επιθυμούν να πάνε στην Αγία Νάπα, θα είναι πιο εύκολο να το πράξουν, με το ίδιο κόστος, ερχόμενοι εδώ με το αυτοκίνητό τους», τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς πώς η Kition Ocean Holdings, θα μπορέσει να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που είχαν παρουσιαστεί κατά την πρώτη περσινή χρονιά με τις διαδικασίες τελωνείου και του λιμανιού, ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στις νέες υποδομές που ετοιμάζονται και συγκεκριμένα σε μια νέα πύλη οχημάτων.

«Θα ανοίξουμε μία νέα πύλη, δίπλα από αυτήν που έχουμε τώρα. Ειδική πύλη για να έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί ήταν με τα αυτοκίνητα, όχι με τους επιβάτες. Δηλαδή, στη διαδικασία ελέγχου. Όταν μπαίνει πρέπει να ελεγχθεί το όχημα, τα έγγραφα του και να φύγει. Εκεί υπήρχαν καθυστερήσεις γιατί δεν είχαν όλοι έτοιμα τα έγγραφα τους. Έτσι ευελπιστούμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργείται καθυστέρηση. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούν να λειτουργούν οι δύο πύλες και άρα θα είναι πιο εύκολο», εξήγησε.

Η σύνδεση ώθηση στο μέλλον

Τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάσκεψη Τύπου της Παρασκευής, ήρθαν και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του InBusinessNews, για τον τρόπο λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Λάρνακας-Πειραιά.

Η Λάρνακα πλέον με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα έχει ένα σημαντικό μερίδιο του καλοκαιρινού τουρισμού, καθώς τα δρομολόγια θα ξεκινούν στην καρδιά της περιόδου. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα (σε κάποιες περιπτώσεις δύο φορές την εβδομάδα) κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »