Breaking News

Ολικό λίφτινγκ στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας


Πηγή: stockwatch.com.cy

Την συγκατάθεση της υπό όρους έδωσε η περιβαλλοντική αρχή στην προώθηση της αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττίχειου Πάρκου του δήμου Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση και προσθήκη υποδομών του πάρκου, μονοπάτια και διαδρομές, χώρο εστίασης και παιδική χαρά, γήπεδα για αθλοπαιδιές χώρους στάθμευσης, την αντικατάσταση και προσθήκη εξοπλισμού αναψυχής και άσκησης για ήπια ατομικά αθλήματα και τη δημιουργία και λειτουργία θέσεων αναψυχής.

Το Παττίχειο Πάρκο, βρίσκεται παρά την αλυκή, αποτελεί συνέχεια των προστατευόμενων περιοχών της αλυκής και μέρος της περιοχής Natura 20000. Έχει χαρακτηριστεί ως ειδική ζώνη διατήρησης (ΕΖΔ) και ΚΔΠ, καθώς επίσης και ως δασική γη.

Η αναδιαμόρφωση του πάρκου συνδέεται χωρικά με την ανάπτυξη οικολογικού περίπατου στην περιοχή των αλυκών.

Το έργο το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό άλσος της Λάρνακας με πολύ σημαντικό ρόλο για την ήπια αναψυχή των κατοίκων της πόλης είναι έκτασης 381, 609 τ.μ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, κατά τις κατασκευαστικές εργασίες θα γίνει εκχέρσωση βλάστησης και αφαίρεση δέντρων τα οποία χωροταξικά είναι ξένα είδη.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »