Breaking News

Οι αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια μετά την πανδημία [ΒΙΝΤΕΟ]


Πηγή: ant1.com.cy

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές και τις συνήθειες μας, και γενικά ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο.

Ο κορωνοϊός έχει πολύπλευρες επιπτώσεις στη ζωή μας. Με τον περιορισμό της πανδημίας, ένας από τους τομείς που θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό είναι ο αεροπορικός, και κατ’ επέκταση η τουριστική βιομηχανία.

Οι αρμόδιοι υποδεικνύουν ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το πότε θα μπορούν να ανοίξουν τα σύνορα και τα αεροδρόμια, ώστε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τουριστικές επιχειρήσεις να αρχίσουν τους νέους σχεδιασμούς τους. Ενώ σίγουρα θα επιβληθούν νέα μέτρα και έλεγχοι.

 

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ACTA, Άκης Κελεπέσιης ανέφερε ότι «αναμένω ότι θα γίνουν και κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, από την στιγμή που κάποιος ταξιδιώτης θα φτάνει στο αεροδρόμιο, από τί ελέγχους θα περνά. Επίσης οι αεροπορικές για ένα χρονικό διάστημα πιστεύω στην αρχή, να κρατάνε τις μεσαίες θέσεις κενές, έτσι για να δώσουν και την αίσθηση της ασφάλειας.»

Όσον αφορά τα καταλύματα, πλέον οι τουρίστες σίγουρα θα είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους, καθώς θα θέλουν να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Ο κ.Κελεπέσιης τόνισε πως «οι ταξιδιώτες θα είναι προσεκτικοί, ποια ξενοδοχεία θα παν, σε ποιες επαύλεις, από που θα τα αγοράσουν, για να νιώθουν και οι ίδιοι ότι πάνε σε ένα κατάλυμα που τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια της υγείας τους.»

Σε ερώτηση για τον τουρισμό κρουαζιέρας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εξηγεί ότι δεν αναμένονται περαιτέρω δυσκολίες.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ACTA, σημείωσε ότι «το είχαμε ζήσει και παλαιότερα με την Γρίπη Α το 2009 – 2010 που στο τέλος της μέρας ο κόσμος μπήκε στα κρουαζιερόπλοια ταξίδεψε, είχαν δείξει την εμπιστοσύνη ότι πήραν μέτρα πιστεύω έτσι θα γίνει και τώρα.»

Στα θετικά με το πέρας της πανδημίας όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών, θα είναι για χώρες όπως η Κύπρος και το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό έχει αντιμετωπίσει αρκετά αποτελεσματικά την πανδημία.

«Θεωρώ η Κύπρος και η Ελλάδα θα είναι στους προορισμούς που θα έχουν οι τουρίστες, γιατί είχαμε περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων, πιστεύω και τα συστήματα υγείας και στην Ελλάδα και στην Κύπρο άντεξαν και είναι κάτι που θα προσμετρήσουν οι τουρίστες, πρόσθεσε ο κ.Κελεπέσιης.»

Σχετικά με την επιστροφή χρημάτων σε όσα άτομα έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια ή έχουν προπληρώσει πακέτα διακοπών, έχει αποφασιστεί μέχρι τώρα από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, να δοθούν voucher τα οποία θα ισχύουν για 18 μήνες, και αν ο δικαιούχος δεν τα χρησιμοποιήσει θα του επιστρέφονται τα χρήματα.
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ισχύσει και στην Κύπρο, εφόσον περάσει σχετική έγκριση από τη Βουλή.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »