Ν. Συλικιώτης: Αποζημίωση από ΕΕ για απολυμένους της COBALT


Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κα Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, έθεσε σήμερα ενώπιον της Κομισιόν την άμεση ανάγκη αποζημίωσης των εργαζομένων της Cobalt, οι οποίοι λόγω της πτώχευσης της εταιρείας έχουν απολυθεί. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Συγκεκριμένα ο κος Συλικιώτης απευθύνθηκε στην Κομισιόν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, τονίζοντας πως σε ένα μικρό κράτος μέλος όπως είναι η Κύπρος, με μικρή αγορά εργασίας, εκτιμάται πως η απόλυση των 280 εργαζομένων της Cobalt θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία. Ζήτησε λοιπόν να αποζημιωθούν όσοι απολύθηκαν λόγω της πτώχευσης που κήρυξε η Cobalt από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), το οποίο δημιουργήθηκε για να παράσχει πρόσθετη στήριξη στους εργαζομένους που πλήττονται από τις συνέπειες των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών ή τις συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

Ο κος Συλικιώτης κάλεσε την Κομισιόν να εξετάσει την δυνατότητα αποζημίωσης των απολυμένων υπαλλήλων και να απαντήσει κατά πόσο προτίθεται η ΕΕ, μετά από σχετικό αίτημα της Κυπριακής Κυβέρνησης, να δρομολογήσει άμεσα τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στην αποζημίωση των εργαζομένων που απολύθηκαν από την εταιρεία Cobalt.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »