Νέο 20ώροφο κτήριο στην περιοχή λιμανιού


Τη συγκατάθεση του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την κατασκευή κτηρίου ύψους 70 μέτρων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Συγκεκριμένα η αίτηση υποβλήθηκε από την εταιρεία MEJOK ltd.

 

Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος ο τελικός σχεδιασμός της ανάπτυξης περιλαμβάνει κτήριο 20 ορόφων, αντί 22 που προνοούσε στην αρχική αίτηση. Με βάση τα χαρακτηριστικά του έργου και υφιστάμενη κατάσταση, το έργο αφορά στον διαχωρισμό γης έκτασης 1.982 τ.μ., και την κατασκευή και λειτουργία οργανωμένης ανάπτυξης, βάσει ολοκληρωμένου σχεδιασμού(master plan) με ολικό εμβαδόν 6.080 τ.μ.

Η ανάπτυξη αφορά πολυώροφο κτήριο οικιστικών μονάδων και εμπορικής χρήσης, το οποίο στην αίτηση που υποβλήθηκε, αρχικά προνοούσε να περιλαμβάνει επίσης 184 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Το προτεινόμενο έργο σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί σε 4 τεμάχια, συνολικού εμβαδού 1.982 τ.μ. με 20ορόφους, συνολικό ύψος 70 μέτρα.

Η τοποθεσία του προτεινόμενου έργου, βρίσκεται επί της λεωφόρου Αμμοχώστου εντός του αστικού ιστού του Δήμου Λάρνακας, σε απόσταση 200 μέτρων από την θάλασσα. Στην περιοχή του έργου, υπάρχουν αρκετές κατοικίες και καταστήματα. Νοτιοδυτικά, στα 150 μέτρα βρίσκεται το ξενοδοχείο Radisson Blue. Νοτιοανατολικά στα 200 μ βρίσκεται το λιμάνι Λάρνακας. Στα 20 μέτρα βόρεια βρίσκεται η εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών των Ελληνικών Πετρελαίων και στα 600 μέτρα βόρεια, βρίσκεται το παλαιό διυλιστήριο της Λάρνακας (νυν ΚΕΤΑΠ)καθώς και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Βάσει των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων του έργου και αφού το υπόγειο έχει ακυρωθεί, το έργο θα περιλαμβάνει:

• Το κτήριο έχει συνολικά 20 επίπεδα, μεταξύ των οποίων ισόγειο χώρο εμπορικής χρήσης, εμβαδού 605 τ.μ. και ύψους 5.65 μέτρων, όπου θα μπορούν να στεγαστούν 3 καταστήματα και 14 χώροι στάθμευσης

• Οι κύριοι χώροι στάθμευσης χωροθετουνται σε 6 επίπεδα άνωθεν των καταστημάτων.

• 3 όροφοι όπου θα στεγαστούν διάφορες τεχνικές υπηρεσίες της οικοδομής

• Όλοι οι υπόλοιποι όροφοι για οικιστική χρήση, με 4, 3 ή 2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Συνολικά θα υπάρχουν 46διαμερίσματα των 2 ή 3 υπνοδωματίων

Το βασικό κτήριο θα οικοδομηθεί με τη χρήση μεταλλικών ελασμάτων.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »