Breaking News

Μόνιμες λύσεις για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, το οποίο επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες, ψάχνει ο Δήμος Λάρνακας


Μόνιμες λύσεις για απ άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, το οποίο επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες, ψάχνει ο Δήμος Λάρνακας. Μετά το κλείσιμο του χώρου της πρώην Δημοτικής Αγοράς, ήρθε τις τελευταίες μέρες και το κλείσιμο ενός ιδιωτικού χώρου στην περιοχή της πλατείας Ερμού, στον οποίο πρόκειται να ανεγερθεί κτήριο. Με αποτέλεσμα, ενόψει σύντομα και των εορτών, οι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης να είναι ακόμα πιο δυσεύρετοι.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας, ο δήμος βρίσκεται σε επαφές με τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας προκειμένου να πετύχει περαιτέρω παραχώρηση (χρονικά) του χώρου στάθμευσης του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου, αλλά και παραχώρηση του χώρου στάθμευσης του Γυμνασίου Καλογερά. Και τα δύο γυμνάσια βρίσκονται στην περιοχή Ακρόπολης, όχι πολύ μακριά από την πλατεία Ερμού και το κέντρο, και διαθέτουν σχετικά μεγάλους χώρους στάθμευσης που δύνανται να φιλοξενήσουν μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα (εννοείται εκτός των ωρών που θα λειτουργούν τα σχολεία).

Παράλληλα, συνέχισε ο δήμαρχος Λάρνακας, ο δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με μια ιδιωτική εταιρεία ώστε αν είναι δυνατόν, να επαναλειτουργήσει έναν μικρό χώρο στάθμευσης στην οδό Ερμού, ο οποίος παραμένει εδώ και κάποιο διάστημα κλειστός. Ακόμη, κατέληξε, ο δήμος προσπαθεί να πείσει ιδιοκτήτες οικοπέδων ή ανοικτών χώρων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης να τους διαθέσουν έστω και προσωρινά (για όσο καιρό τουλάχιστον θα διεξάγονται τα έργα για την ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς και την ανάπλαση της πλατείας Ζουχούρι) ως ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης (στους οποίους το κοινό θα σταθμεύει έναντι τέλους προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη).

«Για την περίοδο των εορτών οι χώροι στα δύο γυμνάσια θα είναι σίγουρα ανοιχτοί για το κοινό, αλλά ελπίζω ότι θα έχουμε ένα συνολικό πακέτο θετικών εξελίξεων σε όλους μας τους στόχους σε αυτό το θέμα, προς εξυπηρέτηση των δημοτών» είπε καταλήγοντας ο κ. Βύρας.

Στο μεταξύ, πιστός στις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα στο «Φ», ο κ. Βύρας αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου σε σύσκεψη που θα γίνει στα Γραφεία του Δήμου, παρουσία λειτουργών του Φορέα Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών, θα γνωστοποιηθούν στους κατόχους των τ/κ υποστατικών έναντι του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας οι αποφάσεις και κυρίως τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στη μετακίνησή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή (προς επίλυση του γνωστού προβλήματος οχληρίας που προκαλείται εξαιτίας των πεπαλαιωμένων υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα και ένεκα επίσης ότι τα πλείστα είναι πλέον αχρησιμοποίητα). «Διευκρινίζω ότι θα τους ανακοινωθεί η τελική πλέον απόφαση του δήμου και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βύρας.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »