Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Λάρνακας και της Phnom Penh, πρωτεύουσας του Βασίλειου της Καμποτίας


Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας μετά από πρόσκληση του Κυβερνήτη της πόλης Phnom Penh κ. Khuong Sreng, πρωτεύουσας του Βασιλείου της Καμποτίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην χώρα, συνοδευόμενος από Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Εκπροσώπους από τη Λάρνακα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων. Η πρωτοβουλία για την επίτευξη του στόχου αυτού ανήκει στον Επίτιμο Πρόξενο του Κράτους του Βασιλείου της Καμποτίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Χριστόφορο Λάρκο και στον Διαμεσολαβητή της πρωτοβουλίας αυτής κ. Salah Essa, Γραμματέα του Κράτους του Βασιλείου της Καμποτίας.
Κατά την συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας του Βασίλειου της Καμποτίας, υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων με στόχο την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς που θα προάγει τις αξίες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων.

Κατά την παραμονή της Κυπριακής αποστολής στο Βασίλειο της Καμποτίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, τον Πρόεδρο και Μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Καμποτίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αμερικής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ευρώπης και μεγάλους Ομίλους Ιδιωτικών Εμπορικών και Επενδυτικών Εταιρειών και το Υπουργείο Τουρισμού, όπου έγινε παρουσίαση από το Δήμαρχο Λάρνακας για την πόλη της Λάρνακας. Κατά τις συναντήσεις αυτές αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις για διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως τα οικονομικά, εμπορικά και άλλα θέματα. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, το εμπόριο και οι επενδύσεις, η εκπαίδευση, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, η οικονομική διπλωματία κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι η πόλη Phnom Penh έχει ήδη υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας και Αδερφοποίησης με πολλές άλλες πρωτεύουσες και πόλεις όπως το Παρίσι (Γαλλία), το Πεκίνο (Κίνα), Λονγκ Μπιτς (Καλιφόρνια) και Πρόβιντενς (Ροντ Άιλαντ).



Κύριες Ειδήσεις





Translate »