Μειωμένες οι απευθείας πτήσεις για τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι


Περιορισμένες είναι οι επιλογές απευθείας πτήσεων για τους Κύπριους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για διακοπές στα ελληνικά νησιά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Παραδοσιακοί προορισμοί όπως η Σαντορίνη και η Κέρκυρα φέτος εξυπηρετούνται μόνο μέσω Αθήνας και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το κλείσιμο της εταιρείας Cobalt.

 

 

Άλλωστε, η αεροπορική εταιρεία που τερμάτισε τη λειτουργία της πριν λίγους μήνες, διέθετε στο στόλο της συνολικά έξι αεροσκάφη και εκτελούσε καθημερινά αρκετά δρομολόγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα είναι να επηρεάσει σημαντικά τον εξερχόμενο τουρισμό ενώ το “λουκέτο” φαίνεται να αγγίζει και τις εισερχόμενες αφίξεις τουριστών.

 

Απευθείας πτήσεις σε ελληνικά νησιά..

Οι μειωμένες απευθείας πτήσεις σε ελληνικά νησιά αποδίδονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα αεροσκάφη από εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνά μας, απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς τα ελληνικά νησιά υπάρχουν για: 

  • Ρόδο
  • Χανιά
  • Σκιάθο
  • Ηράκλειο
  • Ιωάννινα
  • Κω
  • Για τη Μύκονο απευθείας πτήσεις υπάρχουν μόνο μέσω του αεροδρομίου Πάφου, ενώ διατίθενται από Λάρνακα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα όπου μπορούν να γίνουν συνδέσεις για άλλους προορισμούς.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία Aegean, παρά το γεγονός ότι πρόσθεσε στα δρομολόγιά της απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη και Μύκονο, εντούτοις τις έχει ακυρώσει.

 

“Τσουχτερές” τιμές αεροπορικών εισιτηρίων

Αύξηση παρατηρείται και στις τιμές εισιτηρίων με τον Επίτιμο Πρόεδρο της ACTA, Ντίνο Κάκκουρα να εξηγεί τους λόγους.

“Λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους ταξιδιώτες αλλά όχι μεγάλος αριθμός θέσεων φέρνει ως αποτέλεσμα να σημειώνεται και αύξηση στις τιμές”.

 

Αυξημένη ζήτηση στα οργανωμένα πακέτα

Σύμφωνα με τον Ντίνο Κάκκουρα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα οργανωμένα πακέτα, σημειώνοντας οι τιμές είναι σταθερές και δεν αλλάζουν.

“Εκεί που πιθανόν να αλλάξουν οι τιμές είναι μόνο όταν αγοράζεις αεροπορικά εισιτήρια”. 

Πρόσθεσε πως αυξημένη ζήτηση υπάρχει σε οργανωμένα πακέτα για Ευρώπη και μικρή ζήτηση για Αμερική και Άπω Ανατολή. Αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται και στη ζήτηση για κρουαζιέρες.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »