Breaking News

Μέχρι και €60 περισσότερα για τα ίδια προϊόντα


Στη Λάρνακα η φθηνότερη υπεραγορά της Κύπρου

Ποικίλει σημαντικά το κόστος για το καλάθι αγορών σε μεγάλες υπεραγορές ανά την Κύπρο. Μάλιστα, για κάθε βασικό προϊόν μπορεί να υπάρχει απόκλιση έως και 5 ευρώ από υπεραγορά σε υπεραγορά, ενώ από πόλη σε πόλη το κόστος για παρόμοιο αριθμό προϊόντων μπορεί να διαφέρει περισσότερο από 50 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το οποίο αναλύει τις τιμές κοινών προϊόντων σε μεγάλες υπεραγορές σε όλες τις επαρχίες, το κόστος διαφοροποιείται σημαντικά σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων.

Αν και δεν μπορούν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για την φτηνότερη επαρχία, μιας και ο αριθμός των προϊόντων για τα οποία συγκρίθηκαν οι τιμές είναι διαφορετικός για κάθε πόλη, εντούτοις οι χαμηλότερες τιμές φαίνεται να εντοπίζονται στη Λάρνακα, ενώ οι υψηλότερες στη Λεμεσό.

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις παρατηρούνται κυρίως στα τυροκομικά προϊόντα, με το κόστος για παράδειγμα για ένα χαλλούμι να διαφέρει σχεδόν 5 ευρώ από μία υπεραγορά σε μία άλλη, ενώ για ένα γάλα 1 λίτρου το κόστος διαφέρει μέχρι και 15 σεντς.

Πιθανόν, φτηνότερη υπεραγορά ανά την Κύπρο εντοπίζεται στη Λάρνακα, στην οποία το κόστος για 127 προϊόντα φτάνει τα €295,07, με τα 94 να είναι τα φθηνότερα, ενώ σε άλλες υπεραγορές της πόλης το κόστος ανέρχεται μέχρι και τα €343,96, με 19 πιο φθηνά προϊόντα.

Διαβάστε όλη την έρευνα στο InBusiness.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »