Breaking News

Καταβάλλεται σήμερα το επίδομα μάνας-Οι κατηγορίες και τα ποσά


Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το επίδομα είναι αυξημένο κατά 100 ευρώ σε σχέση με πέρσι για όλες τις κατηγορίες.

 

 

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων καταβάλλεται σήμερα Παρασκευή το τιμητικό επίδομα μάνας, το οποίο είχε καταργηθεί το 2012 και άρχισε να επαναφέρεται σταδιακά από το 2017. Μάλιστα, φέτος, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα είναι αυξημένο κατά 100 ευρώ σε σχέση με πέρσι,για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων πολύτεκνων μάνων.

Σύμφωνα με τον Λειτουργό της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Χρίστο Διομήδους, ο αριθμός των δικαιούχων πολύτεκνων μάνων ανέρχεται στις 16 χιλιάδες, περίπου.

 

Όπως μας εξήγησε περαιτέρω, βάσει των προνοιών του Σχεδίου, το Επίδομα παραχωρείται στις πολύτεκνες μάνες, τεσσάρων ή περισσοτέρων ενήλικων τέκνων. Οι κατηγορίες και τα ποσά που θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έχουν ως εξής:

 

επίδομα μάνας

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως, όπως έχει αναφερθεί και εισαγωγικά, από φέτος, εγκρίθηκε αύξηση ύψους 100 ευρώ για κάθε κατηγορία δικαιούχων. Το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει από την προτεινόμενη αύξηση στο Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας, σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο εξακόσιες σαράντα χιλιάδες ευρώ (€1.640.000) ετησίως.
Home

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »