Κατάρρευση Thomas Cook: Αύξηση τιμών εισιτηρίων για Κύπρο μέχρι και £800


Κατακόρυφη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων καταγράφεται από χθες, μετά την κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook. Πολλοί χρήστες των social media καταγγέλλουν ότι η αύξηση αυτή ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

 

Σύμφωνα με το Sky News, ένας χρήστης ανέφερε ότι μεταξύ 7:30 και 11:30 χθες το πρωί, ένα εισιτήριο για Κύπρο με την Jet2.com, αυξήθηκε κατά 800 στερλίνες. Άλλος χρήστης έγραψε πως για διαφορετικό προορισμό, το κόστος του εισιτηρίου αυξήθηκε κατά 248 στερλίνες, ενώ μία γυναίκα ανέφερε ότι ενώ η αρχική τιμή του εισιτηρίου ήταν 284 στερλίνες, τώρα είναι 511.

 

Εκπρόσωπος της Jet2 σημείωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται από την εταιρεία είναι η συνήθης και βασίζεται στην αρχή της προσφοράς και της ζήτησης.

Η κατάρρευση της Thomas Cook άφησε χιλιάδες ταξιδιώτες εκτεθειμένους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακυρώθηκαν προγραμματισμένοι γάμοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ενός ζευγαριού που πήγε στη Ρόδο για να παντρευτεί, ωστόσο «εγκλωβίστηκε» στο νησί, ενώ όλα όσα είχαν κλείσει μέσω της εταιρείας πήγαν χαμένα. Τραγική ειρωνία… το όνομα του γαμπρού είναι Thomas Cook.

 

Σύμφωνα με το Sky News, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψουν στη Βρετανία περίπου 150.000 επιβάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, μία διαδικασία που αναμένεται να στοιχίσει στη χώρα περίπου 100 εκατομμύρια στερλίνες.

Στη Βρετανία επικρατεί εκνευρισμός μετά τα δημοσιεύματα ότι διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook έλαβαν ποσά εκατομμυρίων, λίγο πριν την κατάρρευση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στα στελέχη της εταιρείας έλαβαν μέχρι και 50 εκατομμύρια σε μπόνους, λίγους μήνες πριν την πτώχευση.

politis.com.cy

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »