Κατάργηση ΚΕΠ: Άρχισαν οι απολύσεις στις κατασκευές


Άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους οι επιπτώσεις στην οικονομία, από τον τερματισμό του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος από την Κυβέρνηση.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την κατασκευή πολυτελών ακινήτων, σε Λεμεσό και Πάφο, είτε προχωρούν με απολύσεις προσωπικού, είτε έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να το πράξουν από τον επόμενο χρόνο.
Ειδικότερα, συγκεκριμένη εταιρεία έχει προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, οι οποίοι χειρίζονται συγκεκριμένα μηχανήματα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άλλη εταιρεία στην Πάφο έχει ενημερώσει ότι προτίθεται να μειώσει το προσωπικό της κατά 50% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Άλλες πληροφορίες, εξάλλου, κάνουν λόγο και για άλλες εταιρείες οι οποίες προτίθενται να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
«Σίγουρα θα υπάρξουν απολύσεις»
Τη βεβαιότητα, ότι θα υπάρξουν απώλειες σε θέσεις εργασίας, εξέφρασε μιλώντας στο InBusinessNews ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), Κώστας Ρουσιάς. «Σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας και πρέπει να κάνουμε τις παραδοχές μας, υπήρχε υπερθέρμανση στον κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το θέμα είναι να καταστεί εφικτή η αναπλήρωση του κενού με άλλα έργα.
Ο κ. Ρουσιάς επιβεβαίωσε ότι ήδη έχουν ανασταλεί οι εργασίες πολυώροφων έργων, ενώ έχουν γίνει ακυρώσεις συγκεκριμένων projects, τα οποία είτε βρίσκονταν στα θεμέλια είτε περίμεναν να λάβουν τις άδειες   για οικοδομικές εργασίες. «Όσοι είχαν βάλει πρόνοια στο συμβόλαιο τους ότι μπορούσαν να επιστρέψουν τα χρήματα στους επενδυτές, το έχουν πράξει», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσιάς.
Σε δυο μήνες θα φανεί το πρόβλημα
Πάντως, ο Προέδρος της ΟΣΕΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πραγματική εικόνα του προβλήματος θα φανεί σε δύο περίπου μήνες, όταν θα προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των περίπου 400 αιτήσεων για απόκτηση διαβατηρίων, οι οποίες εκκρεμούν μέχρι στιγμής. «Όλα θα κριθούν από τις αιτήσεις που βρίσκονται στο Υπουργείο Εσωτερικών», σημείωσε.
Την ίδια ώρα, ο κ. Ρουσιάς εξέφρασε την άποψη ότι το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο, θα πρέπει να προσελκύει πραγματικές επενδύσεις και να μην μένει απλά στην παραχώρηση διαβατηρίων μέσω πώλησης ακινήτων, τα οποία πολλές φορές μένουν άδεια.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »