Breaking News

Καρούσος: “Τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες στη Κύπρο”


Αναμένεται ότι τον Αύγουστο θα φτάσουν στην Κύπρου περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει εάν κάποιος φτάνει στο νησί με ιδιωτική ή με επιβατική πτήση.
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Καρούσος είπε ότι «υπάρχει μια σταδιακή άρση των μέτρων, ξεκινούμε από τις 9 Ιουνίου και από τις 20 του μήνα για συγκεκριμένο αριθμό χωρών δεν θα απαιτείται το σχετικό πιστοποιητικό (για κορωνοϊό). Η τάση είναι και άλλες χώρες να αναβαθμίζονται σε κατηγορία και έτσι θα έχουμε περισσότερες χώρες από τις οποίες δεν θα χρειάζεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό» είπε και σημείωσε πως όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και από προορισμούς που μας ενδιαφέρουν και κάποιες χώρες ταξινομούνται ιδιαίτερα στην κατηγορία Α, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για τον τουρισμό αλλά και για οποιονδήποτε επιβάτη θέλει να ταξιδέψει στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει και με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, συνέχισε «τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες στη Κύπρο».
Σε άλλη ερώτηση ο Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στην επιστολή που στάλθηκε πριν λίγες μέρες από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και το Υφυπουργείο Τουρισμού «με την οποία ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα των αερομεταφορών και του τουρισμού καθώς και αρκετές χώρες, για τα πρωτόκολλα, την ταξινόμηση χωρών, πως γίνεται και τι θα ισχύσει για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κύπρο. Αρκετές χώρες έχουν ήδη αποφασίσει πως με την Κύπρο δεν θα ζητούν την έκδοση πιστοποιητικού, όπως είναι η Ελλάδα, ενώ η άρση της απαγόρευσης των πτήσεων γίνεται σταδιακά».
Στις δικές του δηλώσεις ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, επανέλαβε ότι «παρά το ότι συμβαίνει στον κόσμο, η εθνική στρατηγική τουρισμού είναι εθνική στρατηγική τουρισμού και για μας είναι μονόδρομος. Ήταν μέσα στις απαιτήσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού, εάν θα γίνει αυτή η συμφωνία να πληροί πολύ συγκεκριμένα κριτήρια που θα έδιναν τη σχετική  ώθηση στον τουρισμό μας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η βάση θα λειτουργεί για 12 μήνες κάτι που ενισχύει  και τις δικές μας προσπάθειες για ανάπτυξη της Κύπρου ως χειμερινός τουριστικός προορισμός και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι».
Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν ληφθεί απαντήσεις στην επιστολή που στάλθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Μεταφορών και τον ίδιο, σε διάφορες χώρες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρισμό στην Κύπρο, ο Σάββας Περδίος απάντησε πως «η επιστολή στάλθηκε προχθές και αυτές τις μέρες αλλά και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αρκετές τηλεδιασκέψεις μαζί τους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κύπρος άρχισε να ακούγεται στο εξωτερικό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ειδικά χθες μιλάνε πάρα πολύ για το νησί, δηλαδή για το τι έχει πετύχει και το πώς θα διαχειριστεί τις οποιεσδήποτε τυχόν δύσκολες καταστάσεις θα έρθουν».
Σημείωσε ακόμα πως «το γεγονός ότι η Κύπρος αποφάσισε να περιθάλψει άτομα τα οποία θα νοσήσουν ενόσω βρίσκονται στο νησί, να παράσχει διαμονή στην οικογένεια και τις επαφές τους, δεν το έχουν κάνει άλλες χώρες και είμαστε από τις λίγες χώρες που μπορούν να το κάνουν, διότι το επιτρέπουν οι αριθμοί μας. Δεν μπορεί μια Ελλάδα, μια Ισπανία με τον όγκο τουρισμού που θα έχουν να πραγματοποιήσουν αυτό» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτό έχει εκτιμηθεί πάρα πολύ από τους εταίρους μας στο εξωτερικό και θα είναι από τα δυνατά μας σημεία φέτος το καλοκαίρι».


Κύριες Ειδήσεις





Translate »