Breaking News

Ζέτα: Επιδότηση απασχόλησης μέχρι τέλος του 2021


Πηγή: inbusiness.com.cy

Όλα τα ξενοδοχεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικής φύσεως και συνδεδεμένες με τον τουρισμό, θα μπορούν να ενταχθούν σε ειδικό σχέδιο στήριξης από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021 είτε παραμείνουν κλειστά είτε όχι, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Εξάλλου, όπως ανέφερε, η υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Βουλή, πέραν των €55 εκατ. σχέδια επιδότησης εργασίας αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Κάποια απ’ αυτά, όπως είπε, θα έχουν διάρκεια έξι μηνών και κάποια άλλα ενός έτους.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι η επιδότηση της απασχόλησης μέχρι τέλος του 2021, με επιδότηση μιας εβδομάδας του μήνα, δηλαδή σε ποσοστό 25%.

Κριτήριο για ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτό το σχέδιο είναι η μείωση του κύκλου εργασιών κατά 25%. Διευκρίνισε επίσης ότι η επιδοτούμενη εβδομάδα θα σχετίζεται με κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας και υγείας  όσον αφορά τον covid-19, καθώς και σε θέματα απόκτησης ψηφιακών γνώσεων.

“Αυτή η επιδότηση συνεπάγεται 25% μείωση του ισολογισμού των δικαιούχων επιχειρήσεων”, ανέφερε σχετικά η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, αναφερόμενη γενικά στα κυβερνητικά σχέδια στήριξης, επανέλαβε ότι στόχος είναι η επέκτασή τους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Εξήγησε ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή εντός 15 ημερών σχεδιάστηκαν μέτρα για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

“Από 16 Μαρτίου υλοποιήθηκαν σχέδια για πλήρη αναστολή επιχειρήσεων, μερική αναστολή επιχειρήσεων, καθώς και στήριξη 190.000 εργαζομένων και 54.000 επιχειρήσεων μέχρι τον Μάιο”, είπε σχετικά.

Απολύσεις

Αναφερόμενη στις προθέσεις επιχειρηματιών για απολύσεις εργαζομένων το επόμενο διάστημα,  η κ. Αιμιλιανίδου τόνισε ότι όσες επιχειρήσεις είναι δεσμευμένες από τα σχέδια μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα πρέπει να προειδοποιήσουν τους εργαζόμενους μετά τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά επιχειρήσεις που προτίθενται να κάνουν χρήση του Ταμείου πλεονασμού, η υπουργός εξήγησε ότι θα πρέπει να υπολογίσουν τις αποζημιώσεις που θα κληθούν να καταβάλουν στο προσωπικό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »