Breaking News

ΕΤΥΚ: Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση με Alpha Bank


Για ακόμα δύο χρόνια ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση μεταξύ Alpha Bank και εργαζομένων που είναι μέλη της ΕΤΥΚ. Σε ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ επισημαίνει ότι διατηρείται η εργατική ειρήνη ενώ χαρακτηρίζει την όλη συμφωνία ικανοποιητική και ισοζυγισμένη αφού διατηρούνται οι μισθολογικές κλίμακες, ενισχύεται το Ταμείο Υγείας και υπάρχει βελτίωση των στεγαστικών δανείων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «παρά το γεγονός ότι, στην πορεία, λόγω της απόφασης της Τράπεζας για μη παραχώρηση των ετήσιων προσαυξήσεων δημιουργήθηκε κλίμα αντιπαράθεσης και μας οδήγησε στον προγραμματισμό λήψης μέτρων, εντούτοις, επικράτησε τελικά η λογική και μέσα από μια σοβαρή κοινή προσπάθεια και των δύο πλευρών, έχει επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση της μεταξύ μας συλλογικής σύμβαση για τη διετία 01/01/2017 μέχρι 31/12/2018.

Παράλληλα στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «επιτυγχάνεται ένας από τους βασικούς μας στόχους, που ήταν η σημαντική ενίσχυση των χαμηλά αμειβόμενων συναδέλφων με επιπρόσθετη ουσιαστική αύξηση πάνω στον βασικό τους μισθό. Η επίτευξη αυτού του στόχου, σε αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων, ισοδυναμεί με περισσότερες από δύο προσαυξήσεις κατ’ έτος».

Την ίδια ώρα, οι όροι παραχώρησης των στεγαστικών δανείων, με το ποσό να αυξάνεται στις €130.000 με ταυτόχρονη κατάργηση του ανώτατου ορίου, η κάλυψη του οποίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργούσε πολλές φορές ουρά αναμονής για λήψη του δανείου, με αποτέλεσμα δικαιούχοι συνάδελφοι να περιμένουν για χρόνια τη σειρά τους για να λάβουν το δάνειο. Σημαντική θεωρείται και η ενίσχυση του Ταμείου Υγείας, ενώ έχει βελτιωθεί η άδεια τοκετού.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »