Breaking News

Ετοιμάζεται για δυναμικό comeback η TUS Air!


Πηγή: philenews.com

 

Την πρόθεση της για επανέναρξη πτήσεων κοινοποίησε στο υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Insider η TUS Airways. Συγκεκριμένα η εταιρεία προχώρησε ήδη στην εξαγορά αεροσκάφους για επανέναρξη πτήσεων, υποβάλλοντας μάλιστα και σχετικό αίτημα στην πολιτική αεροπορία.

Το υπουργείο Μεταφορών απάντησε στην εταιρεία πως εφόσον η αίτηση τους εγκριθεί τότε θα πρέπει να υποβάλουν business plan το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του νέου εγχειρήματος.

Πάντως η εταιρεία στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε την αγορά αεροσκάφους και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Αντικατάστησε επίσης τον μέχρι πρόσφατα CEO της Andrew Pyne με Κύπριο CEO που ήταν και παλαιότερα στην εταιρεία.

Η εταιρεία ως γνωστό ζητούσε να λάβει κρατική ενίσχυση ύψους €800 χιλιάδων για επανέναρξη πτήσεων λαμβάνοντας αρνητική απάντηση,

Στόχος της εταιρείας, εφόσον λάμβανε την κρατική στήριξη με βάση δημόσιες τοποθετήσεις της ήταν το «rebranding», καθώς υπήρχε σχεδιασμός για μετονομασία της σε «ELA», για ανταλλαγή των αεροσκαφών της με καινούργια, διαφορετικού τύπου από τα προηγούμενα και για επέκταση του πτητικού της προγράμματος και σε άλλους προορισμούς, πέραν της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Η ΤUS δεν πραγματοποιεί πτήσεις από τον Οκτώβριο του 2019, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει με ναυλωμένη πτήση οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στη Βασιλεία της Ελβετίας, πτήση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω μηχανικού προβλήματος του αεροσκάφους.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »