Breaking News

ΕΤΑΠ: Εκκληση στον ΠτΔ να ηγηθεί της προσπάθειας για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών


Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγηθεί της προσπάθειας για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, εντός ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων, απευθύνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η Εταιρεία αναφέρει ότι «στηρίζει τις ενέργειες του Δήμου Λάρνακας για επίσπευση των διαδικασιών απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου. Η ΕΤΑΠ Λάρνακας τονίζει ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων και η συνεπακόλουθη ανάπλαση της περιοχής είναι σαφώς προς όφελος όλων – και των πολιτών της Λάρνακας αλλά και των εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου – και συνεπώς ο στόχος είναι ξεκάθαρα κοινός».

Προστίθεται ότι «παρά το γεγονός πως την τελευταία πενταετία έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, εντούτοις, παρατηρούνται καθυστερήσεις που οφείλονται κυρίως στο συντονισμό των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων που εμπλέκονται στην πολύπλοκη ομολογουμένως αυτή διαδικασία».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση «η ΕΤΑΠ Λάρνακας καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγηθεί της όλης προσπάθειας για να μπορέσει το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και εντός ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων. Παράλληλα, η Εταιρεία εισηγείται όπως συσταθεί σχετική επιτροπή παρακολούθησης υπό την εποπτεία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών».

ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »