Breaking News

Επιστολή σε εφτά υπουργούς για τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό


Προειδοποιητική επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, εφτά τον αριθμό, απέστειλε ο δήμαρχος Λάρνακας σχετικά με νέα προβλήματα που έχουν προκύψει στις διαδικασίες μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό. Η επιστολή διαβιβάστηκε στους Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γεωργίας και Εργασίας και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Γενικό Εισαγγελέα και στον δήμαρχο Λειβαδιών.

 

 

Ο Ανδρέας Βύρας θέτει προ των ευθυνών τους τους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με προβλήματα που προέκυψαν στις διαδικασίες αναφορικά με τις εταιρείες υγραερίου, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα. Η επιστολή βασίζεται στα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της Καθοδηγητικής Επιτροπής η οποία συντονίζει σε τεχνοκρατικό επίπεδο τις διαδικασίες. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Οκτωβρίου και όπως καταγγέλλει ο Α. Βύρας, έλαμψαν διά της απουσίας τους όλοι οι Γενικοί Διευθυντές των εμπλεκόμενων υπουργείων εκτός από τον Γ.Δ. του Υπουργείου Εμπορίου.

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος Λάρνακας εστιάζει στις εταιρείες υγραερίου τονίζοντας ότι προκύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις. «Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αδειοδότηση των νέων εγκαταστάσεων λόγω θεμάτων ασφάλειας, στη λήψη τελικών αποφάσεων για την κατασκευή αγκυροβολίου, στο νομοτεχνικό έλεγχο για τη σύμβαση μίσθωσης γης για τους αγωγούς πετρελαιοειδών, στη δρομολόγηση των διαδικασιών μετακίνησης της ασφάλτου όπως και για άλλα ζητήματα, δημιουργούν βάσιμες ανησυχίες στον δήμο μας ότι ο στόχος του Δεκεμβρίου 2020 κινδυνεύει να μην μπορεί να επιτευχθεί», επισημαίνει ο δήμαρχος ζητώντας άμεση σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής για να δοθούν λύσεις.

Πολύ σοβαρό θέμα, όπως σημειώνει, υπάρχει με την απόρριψη του σχεδιασμού της κοινοπραξίας υγραερίου ενώ υπάρχει επίσης εμπλοκή στο θέμα της χρήσης του λιμανιού Βασιλικού και της κατασκευής αγκυροβολίου. «Το Κράτος θα πρέπει να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες τελικές θέσεις για τις οποίες οι εταιρείες να ενημερωθούν το συντομότερο και να ζητηθεί από αυτές η άμεση εφαρμογή τους» αναφέρει ο δήμαρχος Λάρνακας, υπογραμμίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή και δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις.

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »