Breaking News

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων – Θα υπολογίζεται ο Ιανουάριος του 2020 για επιδόματα


Μετά από αξιολόγηση από το Υπουργείο Εργασίας των στατιστικών που έχουν προκύψει διαπιστώθηκε ότι σε αριθμό εργαζομένων λόγω των χαμηλών ασφαλιστέων αποδοχών έλαβαν χαμηλό ποσό επιδόματος με βάση τη μέθοδο την οποία παγίως υπολογίζονταν τα ανεργιακά επιδόματα.

Με βάση αυτό τον γνώμονα η αρμόδια Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε μία σειρά επιπρόσθετων μέτρων:

1)           Για σκοπούς καταβολής του ειδικού ανεργιακού επιδόματος και του επιδόματος ασθενείας θα λαμβάνεται υπόψη τόσο οι αποδοχές του 2018 όσο και του Ιανουαρίου του 2020 και θα λαμβάνουν επίδομα για το υψηλότερο ποσοστό.

2)           Θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο για όσους άρχισαν εργασία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020 υπό την προϋπόθεση ότι θα τους δηλώσει ο εργοδότης τους.

3)           Θα εφαρμοστεί ένα κατώτατο όριο το οποίο θα λαμβάνεται. Για να μπορέσουμε για όλους τους εργαζομένους να παίρνουν ένα ελάχιστο ποσό.

4)           Να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την εξακρίβωση των τραπεζικών λογαριασμών. Όλοι μπορούν πλέον να υποβάλουν και αντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού για να μπορέσουμε να τον επιβεβαιώσουμε.

5)           Την ένταξη προσώπων άνω των 65 που δεν λαμβάνουν σύνταξη και συνεχίζουν να εργάζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα παραχωρείται ειδικό επίδομα.

6)           Μετά τον εντοπισμό αρκετών λαθών στις αιτήσεις από τώρα και στο εξής δεν θα γίνεται αποδεκτή η αίτηση στην οποία υπάρχει λάθος στον αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων.

7)           Να ενταχθούν στα σχέδια κατηγορίες που είχαν εξαιρεθεί.

8)           Επιπρόσθετα όσοι είχαν ολοκληρώσει το ανεργιακό θα ενταχθούν έως τον Ιούνιο. Θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές στις περιπτώσεις που είχε υπολογιστεί το ανεργιακό για το 2018.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »