Επένδυση μαμούθ στην παραλία της Πύλας


Πηγή: philenews.com

«Ο κύβος ερρίφθη» για το «Beau Rivage», καθώς σύντομα θα κατεδαφιστεί το «κουφάρι» του παλαιού ξενοδοχείου στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας και η μικρή κοινότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα του τουρισμού στα όρια της. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων αξίας €45 έως €50 εκατομμυρίων και ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, αξίας περίπου €100 εκατ. που θα αποτελέσει έκπληξη για τα δεδομένα της Κύπρου και για το οποίο θα δίδονται λεπτομέρειες εν καιρώ το δέοντι. Τα πιο πάνω αποκάλυψε στον «Φ», ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού οργανισμού NCH Capital, Αντρέας Σάντης.

Η επένδυση στην παραλία της Πύλας αξίας περίπου €150 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει δυο ξενοδοχεία, διαμερίσματα και επαύλεις, τα οποία προωθούν η NCH Capital Inc. με στρατηγικό συνεργάτη την Edge Development Group, που λειτουργεί υπό την αιγίδα Supernova Polish Real Estate and Hospitality Group, ανέφερε ο κ. Σάντης.

Τόσο ο κ. Σάντης, όσο και ο κοινοτάρχης Πύλας, Σίμος Μυτίδης, ανέφεραν ότι κατατέθηκαν ήδη στο Τμήμα Πολεοδομίας τα σχέδια για την κατεδάφιση του «Beau Rivage» και τα οποία δεν αποκλείεται να εγκριθούν ακόμα και τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, ο κ. Σάντης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου να μην γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα στους επιχειρηματίες του τουρισμού, στην γύρω περιοχή και την παραλία. Ο κ. Σάντης, αλλά ιδιαίτερα ο κ. Μυτίδης τόνισαν ότι πλέον στην Πύλα, μετρούν αντίστροφα για την εποχή που η μικρή κοινότητα δεν θα είναι απλώς ένας φτωχός συγγενής του κυπριακού τουρισμού, αλλά ένα τουριστικό σημείο αναφοράς. Τα σχέδια κατατέθηκαν από την εταιρεία NCH Capital.

Η επένδυση, αφορά τη δημιουργία μεικτού τουριστικού χωριού σε μια περιοχή που για πολλά χρόνια τώρα δεν είχε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ανάπτυξης. «Είναι πολύ σημαντική και αναβαθμίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν ομαλά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες», ανέφερε ακόμη ο κ. Σάντης.

Τα δυο έργα

Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού οργανισμού NCH Capital επεξήγησε ότι ασχέτως εάν γειτνιάζουν μεταξύ τους, στην ουσία στην περιοχή του «Beau Rivage» θα γίνουν δυο έργα. Ένα στον χώρο του ξενοδοχείου που θα κατεδαφιστεί και ένα πολύ μεγαλύτερο έργο, στο  τεμάχιο γης που βρίσκεται δυτικά.

Όσον αφορά το μεγάλο τεμάχιο, εμβαδού 33.500τ.μ. θα κατατεθούν εντός των επόμενων δυο μηνών σχέδια για ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, που θα αποτελείται από δωμάτια/ διαμερίσματα ξενοδοχείου, τουριστικά καταλύματα, αλλά και από πολυτελείς τουριστικές επαύλεις. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Σάντης, στον χώρο που βρίσκεται σήμερα το ερειπωμένο «Beau Rivage», θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μαζί με διαμερίσματα. Και τα δυο συγκροτήματα, θα λειτουργούν όμως κάτω από την ομπρέλα του διεθνούς οργανισμού που θα τα διαχειρίζεται.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει πέραν των χιλίων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και άλλες εκατοντάδες, κατά τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων. Το όλο έργο προβλέπει μεικτή τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα και ξενοδοχειακό συγκρότημα 460 κλινών.

Ποια είναι η NCH Capital

Το Fund αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital, διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η NCH Capital πλειοδότησε στο παρελθόν σε διαγωνισμό του ελληνικού Δημοσίου για παραχώρηση έκτασης 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της βόρειας Κέρκυρας το 2012. Από το 2012 μέχρι και το 2018 κατατέθηκαν 11 προσφυγές και αγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα δικαστήρια, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες. Τελικά, στην Κασσιόπη σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη του έργου, αφού έλαβε όλες τις άδειες, στην παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Οργανισμός έχει αναλάβει επίσης μεγάλα έργα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων και χωρών στα Βαλκάνια.

Προοπτικές και 1.500 κλίνες 

Σύμφωνα με τον κ. Σάντη και τα δυο ξενοδοχεία μαζί και οι υπόλοιπες αναπτύξεις, θα διαθέτουν πέραν των 1.500 κλινών. Οι επενδυτές πρόσθεσε, σκοπεύουν να εντάξουν στη δραστηριότητα των ξενοδοχείων δράσεις, ώστε να υπάρχει και επαφή και όφελος για την ευρύτερη κοινότητα Πύλας, πέραν ασφαλώς των εκατοντάδων σταθερών θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν πάνω σε ολόχρονη βάση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »