Breaking News

Ελληνική Τράπεζα: Εθελοντικές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον


Η Ελληνική Τράπεζα θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των λειτουργιών της, τόσο στο πλαίσιο του σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης της όσο και μέσω της πελατοκεντρικής της προσέγγισης.

«Αιχμή του δόρατος» σε αυτή την προσπάθεια αποτελούν οι εθελοντικές δράσεις του προσωπικού της, οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία.

Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο και θέλοντας να καλλιεργήσει της κουλτούρα του εθελοντισμού, ο Οργανισμός ενθάρρυνε τη σύσταση της «Ομάδας Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας» που δημιουργήθηκε το 2020 από εθελοντές-μέλη του προσωπικού της Τράπεζας. Στόχος της, η ενίσχυση της κοινωνικής δράσης της Τράπεζας σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο αθλητισμός και τα ανθρωπιστικά θέματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Ευριπίδης Πολυκάρπου, «η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή στήριξης σε ευάλωτες οικογένειες, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς και στο περιβάλλον».

Μετρώντας ένα χρόνο παρουσίας, η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό επιτυχημένων και συντονισμένων δράσεων.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων περιοχών

Η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας ενεργοποιήθηκε άμεσα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προέκυψαν μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας. Δρώντας σε συνεννόηση με τον Επίτροπο του Πολίτη, οι εθελοντές της Τράπεζας μετέβησαν στο Συντονιστικό Κέντρο Σκαρίνου και ανέλαβαν δράση, προχωρώντας σε διαχωρισμό και κατανομή ειδών καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, με στόχο να παραδοθούν στους πληγέντες.

Στήριξη στα θύματα της έκρηξης του Λιβάνου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας για τη στήριξη των χιλιάδων αστέγων μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020. Η Ομάδα Εθελοντών του Οργανισμού ενεπλάκη ενεργά, συνδράμοντας στις επείγουσες και τεράστιες ανάγκες σίτισης που είχαν δημιουργηθεί. Οι εθελοντές μετέβησαν στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας που είχε στηθεί στις εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, στον διαχωρισμό και στην κατανομή των τροφίμων σε κιβώτια, τα οποία στη συνέχεια εστάλησαν στους πληγέντες της γειτονικής χώρας.

Οργανωμένες αιμοδοσίες

Η Ελληνική Τράπεζα πραγματοποιεί σε σταθερή, πλέον, βάση εθελοντικές αιμοδοσίες για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Η Ομάδα Εθελοντών αλλά και το προσωπικό του Οργανισμού ανταποκρίνονται ένθερμα σε αυτό το κάλεσμα. Εξ ου και η προσέλευση στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Κοντά στα παιδιά και στο περιβάλλον

Αναβάθμιση στους περίβολους των δημοτικών σχολείων της Κύπρου μέσα από το «Πρόγραμμα φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των σχολείων», σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος. Η στήριξη στο εν λόγω πρόγραμμα έχει επιλεγεί στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Τράπεζας, κάτω από τους πυλώνες της Παιδείας και του Περιβάλλοντος. Η Τράπεζα κάλυψε τα έξοδα φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα κάγκελα σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, κάνοντας τα σχολεία αυτά όχι μόνο πιο πράσινα, προσιτά και φιλικά, αλλά και πιο ήσυχα, καθώς το πράσινο θα λειτουργήσει και ηχομονωτικά, επενδύοντας στην ποιοτικότερη εκπαίδευση των μαθητών. Για την επιτυχή υλοποίηση της ενέργειας αυτής, η δυναμική συμμετοχή της ομάδας εθελοντών της Τράπεζας κατά τη διάρκεια των δεντροφυτεύσεων ήταν πολύ σημαντική.

Μεγάλος αριθμός εθελοντών

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ενδιαφέρον του προσωπικού να συμμετάσχει στην εθελοντική δράση του Οργανισμού είναι αυξημένο. Εντός της Τράπεζας λειτουργεί μια ψηφιακή πλατφόρμα ειδικά για την εθελοντική εργασία (Volunteers portal), με σκοπό να τονιστεί η σημασία της Ομάδας Εθελοντών και των δραστηριοτήτων της. Στη συγκεκριμένη πύλη, οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα και τις επερχόμενες δράσεις της Ομάδας Εθελοντών, καθώς επίσης και για διάφορες εκστρατείες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν.

«Συνεχής και αμετάθετος στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι η προσφορά προς την κοινωνία. Οι εθελοντικές δραστηριότητες αποτελούν σταθερές ενέργειες, στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός στο πλαίσιο και της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε σε ομάδες πολιτών, δημιούργησαν την ανάγκη πρόσθετων και διαφοροποιημένων ενεργειών από τον Οργανισμό. Η Ελληνική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσφορά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, παρακινώντας, ταυτόχρονα το προσωπικό της να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό», δήλωσε ο Γιώργος Σκλάβος, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εταιρικής Επικοινωνίας και Ταυτότητας της Ελληνικής Τράπεζας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »