Breaking News

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ειδικά επιδόματα (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή: alphanews.live

Oλοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ειδικών επιδομάτων για την περίοδο από 13 Μαΐου 2020 μέχρι 12 Ιουνίου 2020.

“Αναμένεται ότι η πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα”, δήλωσε στην εκπομπή ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ η Α’ Διοικητικός Λειτουργός ΥΕΠΚΑ, Σοφία Βασιλείου λέγοντας ότι τα επόμενα σχέδια θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι δεν θα δοθεί παράταση αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων για ειδικά επιδόματα.

“Τη δεύτερη περίοδο όλα κύλησαν καλύτερα επομένως δεν είχαμε τα προβλήματα που είχαμε την πρώτη περίοδο. Πληρώθηκαν όλοι οι δικαιούχοι, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εξετάζεται από το Υπουργείο. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν θα δοθεί παράταση”.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα Ειδικά Σχέδια για τα οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις για την περίοδο 13 Μαΐου 2020 μέχρι 12 Ιουνίου 2020 είναι τα ακόλουθα:

1. Για εργαζόμενους: Η αίτηση για την Ειδική Άδεια για Φροντίδα Παιδιών (ΕΕΑ.1) και η αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας (ΕΕΑ.2).

2. Για εργοδότες: Η αίτηση για το Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης (ΕΕΑ.3) και η αίτηση για το Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης (ΕΕΑ.4).

3. Εργοδότες που θα υποβάλλουν τις πιο πάνω αιτήσεις πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν πρώτα την Δήλωση Υποβολής Στοιχείων Νέων Εργοδοτουμένων (ΕΕΑ.7), η οποία αφορά σε προσλήψεις εργοδοτουμένων κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2020, εάν έχουν προβεί σε προσλήψεις μετά την 1/2/2020.

4. Για Αυτοτελώς Εργαζόμενους: Η αίτηση για το Ειδικό Σχέδιο Αυτοτελώς Εργαζομένων (ΕΕΑ.5).

5. Για άνεργους: Η αίτηση για Χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ανεργίας (ΕΕΑ.8) σε πρόσωπα που λάμβαναν ανεργιακό επίδομα, το οποίο εξαντλήθηκε είτε τον Φεβρουάριο, είτε τον Μάρτιο είτε τον Απρίλιο 2020.

Τονίζεται ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να υποβάλουν, πέρα από το έντυπο της αίτησης συμμετοχής στο Ειδικό Σχέδιο που τους αφορά, και τη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού (ΕΕΑ.6), αν ο λογαριασμός τους δεν έχει ήδη επιβεβαιωθεί.
Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/economy/ekpneei-i-prothesmia-ypobolis-aitiseon-gia-eidika-epidomata-binteo



Κύριες Ειδήσεις





Translate »