Δήμος Λάρνακας: Ανάσα στα ταμεία από παραλίες και άλλες πηγές


Πηγή: dialogos.com.cy

Δήμος Λάρνακας: Ανάσα στα ταμεία από παραλίες και άλλες πηγές

Σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα ταμεία του Δήμου Λάρνακας σε σύγκριση με πέρυσι ένεκα της αυξημένης ροής εσόδων. Μόνο από τις οργανωμένες παραλίες, η δημοτική Αρχή έχει εισπράξει μέχρι τις αρχές Αυγούστου 170 χιλιάδες ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού τμήματος, μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021, οι τέσσερις μεγάλες οργανωμένες παραλίες της πόλης, Φοινικούδες, Μακένζι, Καστέλλα (που επανήλθε σε δημόσια διαχείριση) και Φλαμίγκο έχουν αποδώσει στα δημοτικά ταμεία ποσό 591,000 ευρώ σε σύγκριση με 420 χιλιάδες ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σε ποσοστό, αυτό μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 40% στα έσοδα από την ενοικίαση ομπρελών και κρεβατιών παραλίας. Η αύξηση οφείλεται και στο γεγονός ότι οι παραλίες άνοιξαν περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα το Μάιο σε σύγκριση με πέρυσι μετά το πρώτο lockdown, με την ακτή Μακένζι να διατηρεί τα πρωτεία στην αποδοτικότητα.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση με τα κρούσματα δείχνει να ομαλοποιείται, σε συνδυασμό με τη θετική πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, υπάρχει αισιοδοξία στο Δήμο Λάρνακας ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, πάντα σε σύγκριση με την περσινή περίοδο και το σοκ που προκάλεσε στη ροή εσόδων η πανδημία.

Πέραν από τις παραλίες, που είναι μια εξαιρετικά σημαντική πηγή άμεσης άντλησης εσόδων και ρευστότητας, υπάρχει αυξημένη ροή και από άλλες πηγές όπως η ξενοδοχειακή βιομηχανία (τέλη διανυκτερεύσεων) όπου είναι σαφώς βελτιωμένη η κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης και άλλες πηγές.

Η βελτίωση στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Λάρνακας θα αποτυπωθεί επακριβώς με νούμερα στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό που θα εγκριθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »