Breaking News

Δήμαρχος Λάρνακας: “Αρχές Ιανουαρίου αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες αναβάθμισης του Κοινοτικού Κέντρου”


Χρονιά έργων για τη Λάρνακα ήταν το 2018 και το 2019, η πόλη προβλέπεται να είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο κατασκευής έργων υποδομής.

 

Aρχές του 2019, θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής για τη Λάρνακα και αυτό αφορά στην αναβάθμιση του Κοινοτικού Κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Αντρέας Βύρας, ανέφερε ότι εκτός απροόπτου οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και το κόστος θα κυμανθεί στα 4.000.000 ευρώ, και ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» .

Η ανάπλαση του κτηρίου περιλαμβάνει βελτίωση της υφιστάμενης αθλητικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αλλά και δημιουργία αίθουσας πολιτισμού και νεολαίας. Στο μεταξύ, σε χώρο δίπλα από το Κοινοτικό Κέντρο διεξάγονται οι εργασίες κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης. Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από δύο εβδομάδες υπεγράφησαν τα συμβόλαια και για την ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας, επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως (απέναντι από το Μουσείο Πιερίδη).

Θα μετατραπεί σ’ έναν πολυχώρο δημιουργικότητας και πολιτισμού που θα περιλαμβάνει χώρους – εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο. Παράλληλα, θα γίνει ανάπλαση της αυλής για να φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις. Την ανάπλαση της λέσχης ανέλαβε η εταιρεία P. Hadjipieris Fixico Ltd. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη νέα δημοτική αγορά στο τέρμα της οδού Ερμού, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 αναμένεται να παραδοθεί ο αναβαθμισμένος δημοτικός κήπος. Και τα δύο αυτά έργα επίσης χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »