Breaking News

Βύρας καλεί Πετρίδη για Μακένζι


Στα χαρτιά έμειναν οι υπουργικές εξαγγελίες για αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή Μακένζι, κάτι το οποίο οδηγεί τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα να θέσει το θέμα στον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη. Ο δήμαρχος Λάρνακας απευθύνει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών ζητώντας διευθέτηση συνάντησης στην οποία να συζητηθούν οι σοβαρές εκκρεμότητες αναφορικά με την παραλία Μακένζι.

Μιλώντας στον «Φ», ο Αντρέας Βύρας ανέφερε πως ο λόγος για τον οποίο επιθυμεί να συζητήσει το θέμα με τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, είναι επειδή δύο περίπου χρόνια μετά που ήρθε στην επιφάνεια το θέμα Μακένζι, ουσιαστικά δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια διόρθωσης της κατάστασης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, εκκρεμούν ακόμη τα ζητήματα των δικαιούχων ενοικιαστών των κέντρων αναψυχής στην παραλία, πολλά από τα οποία έχουν υπενοικιαστεί από τους αρχικούς δικαιούχους, σε δεύτερα ή και τρίτα ακόμα άτομα. Προβλήματα υπάρχουν και στο θέμα των ενοικίων, όπως επίσης και στο θέμα των προεκτάσεων των κέντρων αναψυχής. Λόγω των επεκτάσεων τα κέντρα εξακολουθούν να είναι αυθαίρετα, ενώ είναι δομημένα χωρίς ομοιογένεια με αποτέλεσμα να προκαλείται ακαλαισθησία.

Έχουν περάσει πέραν των δύο ετών όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε ασχοληθεί σε βάθος με το ζήτημα, εξαγγέλλοντας κάποια μέτρα ώστε να μπει μια τάξη στο θέμα, αλλά δυστυχώς οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια, επισήμανε ακόμα ο δήμαρχος Λάρνακας.

Ο κ. Βύρας εξέφρασε την αγωνία του ότι πιθανώς να περάσει και η φετινή τουριστική χρονιά χωρίς να ληφθούν τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα στην παραλία Μακένζι, κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει στον δήμο να εφαρμόσει όπως θέλει την πολιτική εξωραϊσμού του χώρου, καλλωπίζοντάς τον περαιτέρω.

 

 

Αναβάθμιση πεζόδρομου

Πριν από τον Απρίλιο και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα βελτίωσης του παραλιακού πεζόδρομου της ακτής Μακένζι, ο οποίος διέρχεται μπροστά από την πρόσοψη των καφεστιατορίων της περιοχής. Τα έργα άρχισαν προ λίγων εβδομάδων και διεξάγονται με εντατικό ρυθμό από συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, ώστε να μην επηρεάσουν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, παράλληλα με τα έργα αυτά, διεξάγονται εργασίες αναβάθμισης του νυκτερινού φωτισμού κατά μήκος του πεζόδρομου, με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερου κόσμου στην κοσμική αυτή παραλία της Κύπρου.

 

 

Χρόνια τα προβλήματα

Η διαχείριση της παραλίας Μακένζι, η οποία αποτελεί τουρκοκυπριακή περιουσία, είχε παραχωρηθεί επί υπουργίας Ελένης Μαύρου από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Λάρνακας. Όταν όμως είδαν το φως της δημοσιότητας προ τριετίας-τετραετίας οι αδυναμίες και τα πολλά προβλήματα και κενά που υπήρχαν στον χώρο, η διαχείριση επέστρεψε και πάλι στον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος τροχοδρόμησε πριν από δύο περίπου χρόνια μέτρα για ισόνομη πολιτική στο θέμα των ενοικίων για όλα τα κέντρα και αυστηρά κριτήρια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Επίσης, προώθησε μέτρα ως προς τη διαχείριση της παραλίας από μέρους των επιχειρηματιών. Θέματα, που όπως ανέφερε στον «Φ» και ο δήμαρχος Λάρνακας, παραμένουν ακόμη εκκρεμή.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »