Αυτό είναι το νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας για το 25% στους χώρους εργασίας


Από το 15% στο 25% θα αυξηθεί το σύνολο των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αύξηση της φυσικής παρουσίας εργαζομένων στους χώρους εργασίας από 20 σε 25 και από 3 σε 5.

Ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε Διάταγμα, σήμερα Τετάρτη, σχετικά με τα πιο πάνω.

Αυτούσιο το διάταγμα:

Επειδή με Γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κήρυξε ως μολυσμένες τοπικές περιοχές με τον Κορωνοϊό COVID-19 δυνάμει του άρθρου 4 του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, εκδίδονται τα ακόλουθα, με ισχύ από την 21η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06.00 π.μ.:

2.1 Η παράγραφος (ωτ) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 2) του 2021, διαγράφεται και αντικαθίσταται με την ακόλουθη νέα παράγραφο: «(ωτ) Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, εργάζονται με εξ αποστάσεως εργασία και επιτρέπεται εντός του επαγγελματικού υποστατικού η φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνουν το 25% του συνολικού αριθμού εργαζομένων, με ελάχιστο αριθμό φυσικής παρουσίας τα 5 άτομα, εάν το επιθυμεί ο εργοδότης και με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό τα 25 άτομα ανά επαγγελματικό υποστατικό,»,

2.2 Η παράγραφος (ωω) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 2) του 2021, τροποποιείται με την διαγραφή της υποπαραγράφου (iii) αυτής και την αντικατάστασή της με την ακόλουθη νέα υποπαράγραφο (iii): «(iii) της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες καθορίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, για προπόνηση αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (αθλητές και αθλήτριες που συμπεριλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού), αθλητών και αθλητριών των εθνικών ομάδων όλων των αθλημάτων, καθώς και αθλητών και αθλητριών που βρίσκονται στη Δημοκρατία μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής αθλητών, στην βάση πρωτοκόλλων αθλητικής συνεργασίας, τα οποία έχει συνυπογράψει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με άλλα Κράτη, χωρίς την χρήση αποδυτηρίων και παρεμφερών υποδομών, νοουμένου ότι σε ανοικτές ή/και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων καθώς και σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις των 100 τ.μ. και άνω, δεν υπερβαίνουν τα πέντε πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και ότι σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις κάτω των 100 τ.μ. δεν υπερβαίνουν τα τρία πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή:

Νοείται ότι για αθλήματα Κλασσικού Αθλητισμού επιτρέπεται σε ανοικτές ή/και υπαίθριες εγκαταστάσεις που καθορίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, η ταυτόχρονη προπόνηση αθλητών και αθλητριών που δεν υπερβαίνουν τα πέντε πρόσωπα ανά ομάδα, περιλαμβανομένου και του προπονητή, νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός προσώπων ανά αθλητική εγκατάσταση δεν υπερβαίνει τα τριάντα πρόσωπα: Νοείται περαιτέρω ότι ο κατάλογος των αθλητών και αθλητριών των εθνικών ομάδων καταρτίζεται από την αρμόδια κατά περίπτωση Ομοσπονδία και τυγχάνει της έγκρισης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας.

2.3 Η παράγραφος (ωε) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 2) του 2021, τροποποιείται: (α) Με την προσθήκη, αμέσως μετά τη φράση «θεραπευτική άσκηση,» (δεύτερη γραμμή), της φράσης «καθώς και της προπόνησης προσώπων που εμπίπτουν στις πρόνοιες της παραγράφου (ωω)(iii), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα πέντε πρόσωπα περιλαμβανομένου του προπονητή:», και (β) με τη προσθήκη της ακόλουθης νέας επιφύλαξης στο τέλος αυτής: «Νοείται ότι, η προπόνηση διενεργείται σε κολυμβητήρια, τα οποία καθορίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.».

2.4 Η παράγραφος 2.4 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 3) του 2021, τροποποιείται με την προσθήκη, αμέσως μετά την φράση «Δεν καταβάλλεται προς το Κράτος» (πρώτη γραμμή) της φράσης «,περιλαμβανομένης και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών». 3. Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ, άμεσα, με την δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »