Breaking News

Αυτές είναι οι νέες θέσεις που άνοιξαν στο Δημόσιο – Λεπτομέρειες


Ο ετήσιος προσφερόμενος μισθός των θέσεων αρχίζει από τις €24.500 – Μέχρι πότε γίνονται δεκτές αιτήσεις

Νέες θέσεις στο Δημόσιο προκηρύχθηκαν χθες (6/3) μέσω της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας. Η πλειοψηφία αυτών είναι Πρώτου Διορισμού, με τον ετήσιο μισθό να αρχίζει από τις €24.500.

Βάσει των σχετικών προκηρύξεων, έχουν ανοίξει οι εξής θέσεις:

  • Τρεις θέσεις Ελεγκτή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
  • Δέκα θέσεις Λειτουργού Γενικού Λογιστηρίου.
  • Δύο θέσεις Διερευνητή Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

Ελεγκτές Τεχνικού Ελέγχου
Σε ό,τι αφορά τις τρεις θέσεις Ελεγκτή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία, οι θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού και η Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα έχει ως εξής: Α9 – €30.413, 31.880, 33.347, 34.814, 36.281, 37.748, 39.215, 40.682, 42.149, Α11 – €40.525, 42.164, 43.803, 45.442, 47.081, 48.720, 50.359, 51.998, 53.637 και Α12 – €44.978, 47.080, 49.182, 51.284, 53.386, 55.488, 57.590, 59.692. (Συνδυασμένες Κλίμακες).

Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις εγκρίνονται με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

Α/ Καθήκοντα και ευθύνες:

  • Διεξάγει τεχνικούς και διαχειριστικούς ελέγχους και ελέγχους συμμόρφωσης σε εργασίες και συμβάσεις πολιτικής μηχανικής, μηχανολογικής μηχανικής, ηλεκτρολογικής μηχανικής, ηλεκτρονικής μηχανικής ή πληροφορικής, ανάλογα με τα προσόντα του.
  • Ετοιμάζει και υποβάλλει σχετικές εκθέσεις και διεξάγει τη σχετική με τα καθήκοντά του αλληλογραφία.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Β/ Απαιτούμενα προσόντα:

  • Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών: Πολιτική Μηχανική, Μηχανολογική Μηχανική, Ηλεκτρολογική Μηχανική, Ηλεκτρονική Μηχανική (περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής).
  • Εγγραφή ως μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου στον οικείο κλάδο μηχανικής επιστήμης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
  • Διετής τουλάχιστον πείρα στον οικείο κλάδο μηχανικής επιστήμης μετά την απόκτηση των προσόντων τα οποία προαπαιτούνται για εγγραφή.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

Λειτουργοί Γενικού Λογιστηρίου
Όσον αφορά τις δέκα κενές μόνιμες θέσεις Λειτουργού Γενικού Λογιστηρίου στο Γενικό Λογιστήριο κι αυτές είναι Πρώτου Διορισμού, ενώ η Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα των θέσεων έχει ως εξής: Α8 – €24.500, 25.697, 26.894, 28.091, 29.288, 30.485, 31.682, 32.879, 34.076, 35.273, 36.470, 37.667, Α10 – €34.284, 35.923, 37.562, 39.201, 40.840, 42.479, 44.118, 45.757, 47.396 και Α11 – €40.525, 42.164, 43.803, 45.442, 47.081, 48.720, 50.359, 51.998, 53.637. (Συνδυασμένες Κλίμακες).

Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

Α/ Καθήκοντα και ευθύνες:

  • Βοηθά στην εκτέλεση καθηκόντων ή εκτελεί καθήκοντα οικονομικής διαχείρισης σε Τομέα/Κλάδο του Γενικού Λογιστηρίου ή σε λογιστήρια Υπουργείων, Τμημάτων, Υπηρεσιών και Γραφείων.
  • Εκτελεί καθήκοντα σχετικά με την εφαρμογή της περί Σύναψης Δημόσιων Συμβάσεων Νομοθεσίας, την ετοιμασία εκθέσεων/μελετών τεχνοοικονομικής φύσης, την τήρηση στατιστικών στοιχείων/πινάκων κλπ., στο Γενικό Λογιστήριο ή σε λογιστήριο Υπουργείου ή Τμήματος.
  • Σε περίπτωση τοποθέτησης στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, βοηθά το Γραμματέα της Αρχής στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
  • Ετοιμάζει σημειώματα, υπομνήματα και εκθέσεις, διεκπεραιώνει τις αποφάσεις που λαμβάνονται, εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία και διεξάγει τη συνεπαγόμενη αλληλογραφία.
  • Εποπτεύει, καθοδηγεί, ελέγχει και εκπαιδεύει κατώτερο προσωπικό.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Β/ Απαιτούμενα προσόντα:

  • Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών: Λογιστική (συμπεριλαμβανομένου του προσόντος του μέλους του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου), Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσια Διοίκηση ή Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα εξής θέματα: Πολιτική Μηχανική, Μηχανολογική Μηχανική, Ηλεκτρολογική Μηχανική, Ηλεκτρονική Μηχανική ή Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law).
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο από άτομα που έχουν επιτύχει στη γραπτή εξέταση που διεξήχθη στις 2.11.2019, δυνάμει των προνοιών των περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμων του 1998 έως 2018, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 24.1.2020 και αρ. γνωστοποίησης 76 και έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Όλοι όσοι παρακάθησαν στη γραπτή εξέταση και πέτυχαν μπορούν να εφοδιαστούν με σχετικό πιστοποιητικό επιτυχίας στο οποίο αναγράφεται η βαθμολογία, ο αριθμός ταυτότητας και ο αριθμός υποψηφίου. Το εν λόγω πιστοποιητικό βρίσκεται καταχωρημένο στον ιστότοπο «Εξετάσεις για Πρόσληψη στο Δημόσιο».

Οι υποψήφιοι που παρακάθησαν στη γραπτή εξέταση μπορούν να το εντοπίζουν μέσω της προσωπικής τους μερίδας με τους κωδικούς που τους είχαν δοθεί κατά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στην πιο πάνω εξέταση.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό επιτυχίας δεν χρειάζεται να υποβληθεί με την αίτηση.

Θέσεις Διερευνητή Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων
Αναφορικά με τις δύο κενές μόνιμες θέσεις Διερευνητή Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, αυτές είναι Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής, με Εγκεκριμένη Μισθοδοτική Κλίμακα: Α11(ii) – €29.684, 30.885, 32.086, 33.287, 34.488, 35.689, 36.890, 38.091, 39.292, 40.493, 41.694.

Στη μισθοδοσία προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης, τα καθήκοντα και οι ευθύνες, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ως εξής:

Α/ Καθήκοντα και ευθύνες:

  • Εκτελεί καθήκοντα αναφορικά με την εφαρμογή του περί Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Νόμου, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, των συναφών Κανονισμών, των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών συμβάσεων, κωδικών και αποφάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό-
    (α) Συλλέγει και ελέγχει πληροφορίες αναφορικά με ναυτικά ατυχήματα και συμβάντα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του αναφερόμενου στην παράγραφο (1) νόμου·
    (β) διερευνά ατυχήματα σε πλοία και ναυτικούς, λαμβάνει καταθέσεις, συλλέγει τεκμήρια και ετοιμάζει εκθέσεις διερεύνησης κατά το πρότυπο και τη μεθοδολογία που επιβάλλει η νομοθεσία και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τη δίκαιη μεταχείριση των ναυτικών·
    (γ) ενημερώνει και εκφράζει τις απόψεις του προς την Επιτροπή Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (Επιτροπή) αναφορικά με τα θέματα που του έχουν ανατεθεί·
    (δ) ετοιμάζει και αναλύει στατιστικά στοιχεία, καταγράφει συμπεράσματα και βοηθά στην ετοιμασία της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής·
    (ε) συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες της Δημοκρατίας και αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού·
    (στ) παρακολουθεί την εφαρμογή των συστάσεων ασφαλείας της Επιτροπής από όλους τους αποδέκτες τους·
    (ζ) κατόπιν οδηγιών, ενημερώνει τις βάσεις δεδομένων ναυτικών ατυχημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, καθώς και την ιστοσελίδα της Επιτροπής και τηρεί πρακτικά συνεδριάσεων και διαδικασιών ενώπιον της Επιτροπής.
  • Παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στη ναυτιλία, τόσο σε θέματα διεθνούς νομοθεσίας, όσο και σε θέματα τεχνολογίας και μεθοδολογίας διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων και ετοιμάζει σημειώματα και προτάσεις για διαμόρφωση πολιτικής ή/και για τη λήψη νομοθετικών μέτρων.
  • Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Β/ Απαιτούμενα προσόντα:

  • Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών: Ναυπηγική, Ναυτική Μηχανική, Μηχανολογική Μηχανική, ή Πιστοποιητικό Ικανότητας Πλοιάρχου Α΄ Τάξης χωρίς περιορισμούς ή Μηχανικού Α΄ Τάξης χωρίς περιορισμούς, αναγνωρισμένο από τη Δημοκρατία, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.
  • Πενταετής τουλάχιστον πείρα, μετά την απόκτηση των προσόντων που αναφέρονται στην παράγραφο (1) πιο πάνω, στη διερεύνηση ναυτικών ατυχημάτων ή/και σε θέματα κατασκευής ή/και επιθεώρησης ή/και τεχνικής διαχείρισης ή/και συντήρησης πλοίων ή/και διακυβέρνησης πλοίων και των μηχανών τους ή/και σε εξειδικευμένους τομείς όπως η πυρασφάλεια, η μεταφορά ή/και ο χειρισμός επικίνδυνων φορτίων, η ασφάλεια και υγεία στην εργασία, κ.ά. από όπου δυνατό να προέλθουν αίτια ατυχήματος ή/και διερεύνησης.
  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.
  • Πολύ καλή γνώση της περί Εμπορικής Ναυτιλίας νομοθεσίας και των διεθνών ναυτιλιακών συμβάσεων για θέματα ναυτικής ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ναυτικής εργασίας και προσόντων ναυτικών, καθώς και της περί Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.
  • Σωματική αρτιμέλεια και φυσική κατάσταση που να επιτρέπει την εκπλήρωση των καθηκόντων της θέσης.

Τονίζεται πως, μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος, που αποκτήθηκε μετά από σπουδές ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους σε θέμα σχετικό με τα καθήκοντα της θέσης, αποτελεί πλεονέκτημα. 

>>> Όλες οι κυβερνητικές θέσεις που προκηρύσσονται εδώ <<<

Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας ή μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη)μέχρι την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00.

Για να προχωρήσει με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αιτητής θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στην Αριάδνη. Η ταυτοποίηση των αιτητών σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή άλλο εξουσιοδοτημένο κέντρο δεν είναι απαραίτητη.

Ο αιτητής επιλέγει τη θέση για την οποία ενδιαφέρεται και συμπληρώνει τα πεδία της αίτησης. Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα υποχρεωτικά πεδία.

Τονίζεται πως, η ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνιστά αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, καθώς και ότι, σε μεταγενέστερο στάδιο είναι δυνατόν να ζητηθεί από τον αιτητή να υποβάλει αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τα προσόντα ή/και την πείρα που έχει δηλώσει στην αίτησή του.

Σημειώνεται, τέλος, πως άτομα που λόγω της αναπηρίας τους συναντούν δυσκολίες και δεν μπορούν άλλως πως να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση μπορούν, εάν το επιθυμούν, να απευθύνονται για βοήθεια στο τηλέφωνο 22602571.

Home



Κύριες Ειδήσεις





Translate »