Ανοίγουν τα Αεροδρόμια –Σε δυο φάσεις


Πηγή: alphanews.live

Δηλώσεις Καρούσου για επαναλειτουργία αεροδρομίων

Σε δύο διαφορετικές φάσεις αρχής γενομένης από την 9η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επανασύνδεση της Κύπρου με το εξωτερικό. Tα ξενοδοχεία στην Κύπρο επαναλειτουργούν την 1η Ιουνίου.

Ταξινόμηση χωρών

Πρώτη κατηγορία: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία Ισραήλ Δανία Γερμανία Σλοβακία Λιθουανία

Δεύτερη κατηγορία: Ελβετία Πολωνία, Ρουμανία Κροατία, Εσθονία και Τσεχία

Οι δύο φάσεις

1η Φάση: 9-19 Ιουνίου 2020

Στην πρώτη φάση για όσους προέρχονται από τις χώρες και των δύο κατηγοριών απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβαση τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητικό αποτέλεσμα και ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση τους. Οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμοι διαμένοντες στην Κύπρο θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξη τους στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση, μέχρι να έχουν αποτέλεσμα θα παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι τους.

2η Φάση: 20 Ιουνίου

Ξεκινά 20 Ιουνίου, για επιβάτες από την κατηγορία Α’, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου. Για την κατηγορία Β’ θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητικό αποτέλεσμα και ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση τους. Για τους Κύπριους ισχύει ότι ισχύει και στην 1η φάση.

Για όσες χώρες δεν περιλαμβάνονται στις δύο κατηγορίες θα επιτρέπονται πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία μόνο με επιβάτες οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι ή μόνιμα διαμένοντες ή έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητικό αποτέλεσμα και ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση τους.

Το κόστος για τους εργαστηριακούς ελέγχους εκεί που απαιτείται θα το καταβάλλει ο επιβάτης.

Καταργούνται οι χώροι καραντίνας

Από τη Δευτέρα 25 Μαϊου στις 6 το πρωί καταργούνται τα ξενοδοχεία και καταλύματα καραντίνας για τις υπόλοιπες ημέρες που υπολείπονται. Για όσους επαναπατρίζονται απ’ εκεί και πέρα θα παραμένουν περιορισμένοι σε χώρο που θα υποδειχθεί μέχρι τη γνωστοποίηση του τεστ που θα πρέπει να υποβάλλονται. Στη συνέχεια θα μεταβαίνουν σπίτι τους για αυτοπεριορισμό 7 ημερών αν προέρχονται από χώρες των κατηγοριών Α και Β και 14 ημερών για όσους από όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Τα ξενοδοχεία επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων που θα εκδοθούν.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »